Zpřístupnění pole ve funkci – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zpřístupnění pole ve funkci – C / C++ – Fórum – Programujte.comZpřístupnění pole ve funkci – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
keeehi
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 11. 2009   #1
-
0
-

Ahoj
mám problém se zpřístupněním pole ve funkci. Nějak nevím, jak to udělat.
příklad:



int test(int a,int b)
{
if(pole[a]==1) return 1; else return 0;
}

int main(void) {
int pole[5][6]; //deklarace pole
...... //naplnění pole

x=test(2,1); //pokud hodnota pole[2][1] bude jedna, do x se uloží 1 jinak 0

return 0;
}


samozřejmě vím, že to takto nejde, zkoušel jsem té funkci nějak předat ukazatel, ale výsledky byly nevalné
Otázka tedy zní: Jak udělat, abych uvnitř funkce mohl pracovat s polem, které je už vytvořeno mimo tu funkci (jde mi jenom o načtení několika hodnot z toho pole)

Děkuji za odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.181.–
Reklama
Reklama
bukaj_0010
Věrný člen
8. 11. 2009   #2
-
0
-

keeehi
Buď musíš zpřístupnit pole přes globální proměnnou, nebo ho předat jako argument fci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
keeehi
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 11. 2009   #3
-
0
-

šlo by to prosím konkrétně? nevím, jak vytvořit globální proměnou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.181.–
zavsechny
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
8. 11. 2009   #4
-
0
-

mě by dost zajímaly ty nevalné výsledky předání ukazatele ? resp. co jsi zkoušel?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.242.–
keeehi
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 11. 2009   #5
-
0
-

Už si nepamatuji, co jsem přesně zkoušel. Nejdříve jsem předával ukazatele na proměnné typu int, to fungovalo dobře. jakmile jsem ale zkusil předat ukazatel int promenna[5][6], tak už to nefungovalo, takže jsem zkoušel různé kombinace, ale ani jedna úspěšná.
S C++ se potýkám zatím chvilku, takže mi to moc nejde. mohli byste mi prosím nějak upravit ten vzor, aby to fungovalo? děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.181.–
keeehi
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 11. 2009   #6
-
0
-

Už jsem to vyřešil. Děkuji za snahu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.181.–
KIIV+42
God of flame
8. 11. 2009   #7
-
0
-

stejne ta funkce je vcelku zbytecna.. co rovnou udelat makro?
#define test(a,b) pole[ a ][ b ]==1

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Moderátoři diskuze

 

loadingtransparent (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý