Mysql problém – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mysql problém – PHP – Fórum – Programujte.comMysql problém – PHP – Fórum – Programujte.com

 

emde120
Duch
9. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych prosím poradit s částí jednoho kódu. Zkoušel jsem googlit, ale nic kloudného jsem nenašel.

Jedná se o tuto chybu:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www...

odkazuje mi to na tento řádek:

while($row = mysql_fetch_array($query))

přitom ve win mi to běhalo normal, přešel jsem na linux a jsem z toho jelen :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.33.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
9. 11. 2009   #2
-
0
-

Chyba je v $query, napiš co máš v něm

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
emde120
Duch
9. 11. 2009   #3
-
0
-

$query = mysql_query("select * from news where id=$zprava_id");

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.33.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
9. 11. 2009   #4
-
0
-

Zkus dát $zprava_id do jednoduchých uvozovek

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
emde120
Duch
9. 11. 2009   #5
-
0
-

nic, porad to vypisuje tu samou chybu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.33.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
9. 11. 2009   #6
-
0
-

Tak před středník doplň (bez uvozovek) " or die(mysql_error());" - vypíše ti to chybu v dotazu.

$query = mysql_query("select * from news where id=$zprava_id") or die(mysql_error());

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
emde120
Duch
9. 11. 2009   #7
-
0
-

$query = mysql_query("select * from news where id='$zprava_id'") or die (mysql_error()); - pise mi to porad to samy - Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.33.–
wise0
Stálý člen
9. 11. 2009   #8
-
0
-

Většinou, když ti píše tuto chybu, tak je problém v SQL dotazu.

Pokud, když máš

$query = mysql_query("select * from news where id='$zprava_id'") or die (mysql_error());


a neháže ti to žádnej error, je možné, že je výsledek prázdný / nic ti to nenašlo. Zkus

while($row = mysql_fetch_array($query))


obalit

if($mysql_num_rows($query) > 0 ) 


tzn např.



$query = mysql_query("select * from news where id='$zprava_id'") or die (mysql_error());
if($mysql_num_rows($query) > 0){

while($row = mysql_fetch_array($query)){
....
}

}


pokud ti to chybu nehlásí, tak je problém v tom, že dotaz nic nenašel.

Pokud ti to ale stále háže chybu, zkus změnit SQL dotaz:
$query = mysql_query("select * from news where id ='".$zprava_id."'") or die (mysql_error());




A pokud stále chyba je, tak si jednoduše vyechuj SQL dotaz:

echo "select * from news where id ='".$zprava_id."'";


a tam uvidíš, jestli je dotaz ok, protože je také možný, že proměnná $zprava_id je prázdná. Proto by dotaz vypadatl:

select * from news where id =''


což je samozřejmě chyba, a proto error.

Jak to vypadá teď?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.16.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Mysql problém so zápisom — založil Majox

Problem s pripojenim k MySQL — založil micro.21

Problém s MySQL socketom — založil gman

Problem s připojením k MySQL — založil lekejs

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý