Vyhladavanie resp.filtrovanie udajov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyhladavanie resp.filtrovanie udajov – PHP – Fórum – Programujte.comVyhladavanie resp.filtrovanie udajov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
79kiko
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 11. 2009   #1
-
0
-

Dobrý deň.Potreboval by som vyhľadávanie resp. filtrovanie údajov podľa zadaných hodnôt.
Napr.: mam vytvorenú databázu obchody a tabuľku zoznam_obchodov, stĺpce mesto, obchod a adresa a teraz by som potreboval podľa podmienok zobrať údaje. Uzívateľ by videl nejaký takýto formulár a zobrazili by sa mu údaje, ktoré požaduje:



<form name="search">
<select name="mesto">
<option value="">vsetko</option>
<option value="bratislava">bratislava</option>
<option value="trnava">trnava</option>
<option value="trencin">trencin</option>
</select>
<select name="obchod">
<option value="">vsetko</option>
<option value="hypernova">hypernova</option>
<option value="tesco">tesco</option>
<option value="kaufland">kaufland</option>
</select>
<input name="submit" type="submit" />
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.11.–
Reklama
Reklama
marioff0
Expert
9. 11. 2009   #2
-
0
-

no a? a co ti nejde? podla odoslaneho obsahu z formulara vytvor dotaz do db, vytiahni data a zobraz.... tot vsio

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
wise0
Stálý člen
9. 11. 2009   #3
-
0
-

uprav tag form

<form name="search">

na
<form action="nejake_page" method="post" name="search">

a poté si v nejake_page overis, jestli byl formulář odeslán. To zjistíš třeba tak,
že se zeptáš, zda-li byla inicializována (v tomto případě laicky kliknuto) proměnná
submit z
 <input name="submit" type="submit" />


takže:



if(isset($_POST["submit"])){
// zpracování dat, sql dotaz, výsledek...
}


pokud odesíláš formulář metodou POST, tak máš pak proměnné uložené
v poli $_POST, pokud přes GET, tak v poli $_GET, ke kterým přistupuješ jako
k asociativní polím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.16.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

Filtrovanie cisel — založil chaser

JTable filtrovanie — založil otaznik

Filtrovanie obsahu cez Selectu — založil JurY088

Kniha o C# 3.0, resp. Visual Studio 2008 v CZ — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý