Smazání mezer//tisknuti prazdnych hodnot stringu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Smazání mezer//tisknuti prazdnych hodnot stringu – Pascal – Fórum – Programujte.comSmazání mezer//tisknuti prazdnych hodnot stringu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lopflop0
Duch
9. 11. 2009   #1
-
0
-

dobrej, delam ukol na otoceni jmena a prijmeni, at ale delam cokoli, nedokazu ses zbavit prebytecnych mezer, jsem zacatecnik tak to bude asi tim, nepomohl ani google, prakticky de o to, ze to tiskne prazdne znaky stringu a nevim jak se jich zbavit, prosim o radu

program referat;
uses crt;
var jmeno,prijmeni:string[10];
i,v:integer;
begin
clrscr;
writeln('Zadej jmeno: ');
readln(jmeno);
writeln('Zadej prijmeni: ');
readln(prijmeni);
for i:=10 downto 1 do
write(jmeno[i]);
writeln;
for v:=10 downto 1 do
write(prijmeni[v]);
writeln;
readkey;
end.

obrazek-http://movies.esuba.net/lopflop/pascal.png

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.4.–
Reklama
Reklama
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
9. 11. 2009   #2
-
0
-

To lopflop : Jsou 2 moznosti- bud pouzijes klasicky velky string a cyklus bude od jmeno[0] do 1. Na nultem znaku stringu je ulozena jeho delka. Nebo jestli opravdu trvas na tom, ze ten string bude mit 10 znaku, tak si prvni cely ten string zapln nejakym znakem, treba mezerou, a do vypisu dej if jmeno[i]<>' ' then write(jmeno[i]).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.15.–
lopflop0
Duch
9. 11. 2009   #3
-
0
-

Krychlik napsal:
To lopflop : Jsou 2 moznosti- bud pouzijes klasicky velky string a cyklus bude od jmeno[0] do 1. Na nultem znaku stringu je ulozena jeho delka. Nebo jestli opravdu trvas na tom, ze ten string bude mit 10 znaku, tak si prvni cely ten string zapln nejakym znakem, treba mezerou, a do vypisu dej if jmeno[i]<>' ' then write(jmeno[i]).


presne to mi radil i ucitel ale nefunguje to nebo jsem to napsal nejak spatne..http://movies.esuba.net/lopflop/pascal2.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.4.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
9. 11. 2009   #4
-
0
-

Dulezita cast textu, priste radsi cist 2x "prvni cely ten string zapln nejakym znakem, treba mezerou," V prazdnem stringu jsou nahodne znaky, to co bylo v te pameti predtim a ne mezery.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.15.–
lopflop0
Duch
9. 11. 2009   #5
-
0
-

for i:=length(jmeno) downto 1 do


a hotovo;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý