Robím filter slov.. potrebujem aby funkcia str_replace() nebrala ohľad na veľkosť písmen. (napr. mAM a pod.)
Proste takto .. mám napríklad si dám filtrovať "niečo", tak mi sfiltruje iba ak napíšem "niečo", ale ak napíšem napr. "NiEčo" tak už nie.
Aby sa zbytočne nemuseli ukladať všetky kombinácie dá sa pomocou str_replace() alebo inej funkcie spraviť to, že nahrádza(keď už iná funkcia podobne ako str_replace()) a neberie do úvahy veľkosť?
súrne, thx za odpovede
Fórum › PHP
Môže str_replace() nebrať ohľad na veľkosť písmen?
z_moravec napsal:
http://cz2.php.net/manual/en/function.str-ireplace.php
fakt dik, toto som presne potreboval resp. str_replace case-insensitive ;)
inak sry, pozeral som sa na php.net ale dajako som to nenasiel, asi som slepy..
davnejsie som robil funkciu na cenzuru nadavok... vyuzil som na to funkciu preg_replace() http://sk2.php.net/manual/en/function.preg-replace.php, a pole obsahujuce pomaly vsetky moznosti nadaviek... (napr. "/p(i|1)(c|č)a/i" - toto je len priklad z hlavy, bolo to samozrejme este zlozitejsie) a tak bolo dost tazke napisat nadavku ktoru funkcia nechytila :D
To marioff :
mno vsak filtrovanie slov sa vacsinou pouziva na cenzuru nadavok.. pre ne som tu funkciu aj ja urobil, rovno som ju aj prepojil so strip_tags() .. a stacilo iba par veci dat filtrovat a neda sa oblbnut aspon co som skusal.. pretoze som to urobil tak, ze berie iba klucove slova.. cize mozu dat hocjaky tvar a proste to neoblbnu :D ale samozrejme nieje vsetko 100%.. a keby dali ze nejako p/i.. alebo nejako podobne to uz je fakt jedno, post sa vymaze pri vacsiom pocte nadavok.. zavisi od situacie.. pr. sa user banne ;)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
[C#] Pokud se splní jeden if, na ostatní if-y nebrat zřetel — založil MartiniBaby
Str_Replace() — založil Milan
Str_replace? — založil x-flyer
Str_Replace — založil Michal115
Str_replace problem — založil Anonym
Moderátoři diskuze