$i++; :o/ – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

$i++; :o/ – PHP – Fórum – Programujte.com$i++; :o/ – PHP – Fórum – Programujte.com

 

28. 2. 2006   #1
-
0
-

Mam takovy problemek. Zkoušel sem ho nejak vyresit sam, ale po infarktovem tydnu sem se prece jen rozhodl pozadat o pomoc nekoho zkusenejsiho.

Mam nasledujici script:

<form action="foto.php" send method=GET>
<input type="SUBMIT" Value="Zp?t" name="zpet">
<input type="SUBMIT" Value="Dal??" name="dal">

<?
$i=1;
?>

<?
if ($dal=="Dal??")
$i++;
?>

<?
if ($dal=="Zp?t")
$i--;
?>

Funguje to tak ze kdyz kliknu na dalsi tak se hodnota $i zvysi o 1 ale zaroven se zase nastavi zpet na puvodni hodnotu, ktera je v uvodu scriptu ... potreboval bych to ale predelat aby zustala na nove (zvysene hodnotě). A s tim si nevim rady.
Muzete mi prosim pomoct. Budu vam moc vdecny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
If you're searching for truth, you must look in the mirror and make sense of what you can see
krtek0
Návštěvník
28. 2. 2006   #2
-
0
-

night-hawk napsal:

Mam takovy problemek. Zkoušel sem ho nejak vyresit sam, ale po infarktovem tydnu sem se prece jen rozhodl pozadat o pomoc nekoho zkusenejsiho.

Mam nasledujici script:

<form action="foto.php" send method=GET>
<input type="SUBMIT" Value="Zpět" name="zpet">
<input type="SUBMIT" Value="Další" name="dal">

<?
$i=1;
?>

<?
if ($dal=="Další")
$i++;
?>

<?
if ($dal=="Zpět")
$i--;
?>

Funguje to tak ze kdyz kliknu na dalsi tak se hodnota $i zvysi o 1 ale zaroven se zase nastavi zpet na puvodni hodnotu, ktera je v uvodu scriptu ... potreboval bych to ale predelat aby zustala na nove (zvysene hodnotě). A s tim si nevim rady.
Muzete mi prosim pomoct. Budu vam moc vdecny.


tak to se ti nepodaří, protože když ten script spustíš pokaždé znova tak ty hodnoty zapomene
jedině input type="hidden"

a do toho ukládat hodnotu $i

z bezpečnostních důvodů zrovna kontroluj jestli ti přišlo číslo, pokud ne nastav $i = 1;

mimochodem máš blbě ten form - jaký send?!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
1. 3. 2006   #3
-
0
-

Taky muzes pouzit cookies nebo session

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
1. 3. 2006   #4
-
0
-

mno tak nakonec sem to vyresil nasledovne:



<?
$i = $_GET['i'];
$a = $_GET[foto];
$tlac = $_GET[tlac];

if ($i=="") $i="1";
if ($i>"144") $i="-1";
if ($i<"0") $i="1";

if ($tlac == next)
{
$i = ($i + 1);
}

if ($tlac == back)
{
$i = ($i - 1);
}

if ($go == GO)
{
$i = $a;
}
echo "<center><img src="/foto/$i.jpg" width=520 height=390>";
?>

<form action="foto.php" send method="GET" target="_top" name="form">

<input type="IMAGE" Value="back" name="tlac" src="back.jpg">
<input type="IMAGE" Value="next" name="tlac" src="next.jpg">
<br>
<font color=#000000 face="Comic Sans MS" size=3>Fotka ?.</font>
<INPUT type=hidden name=i size=3 maxlength=3 value="<? echo "$i"; ?>" readonly>
<INPUT type=text name=foto size=3 maxlength=3 value="<? echo "$i"; ?>">
<br>
<input type="IMAGE" Value="GO" name="go" src="tlc.jpg">
</center>
</form>

je to uz i s par blbinama navic ....

[i]upravil krtek: p???t? m?sto color pou??vej code, to je na k?dy a ne barvi?ky :)
u toho $_GET['i'] jsem ti doplnil apostrofy aby n?m to nerozhazovalo f?rum[/i]
[/i]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
If you're searching for truth, you must look in the mirror and make sense of what you can see
krtek0
Návštěvník
1. 3. 2006   #5
-
0
-

mi netvrď že to projde parserem to $_GET[foto]
chybí ti tam chlape apostrofy nebo uvozovky
navíc nechápu proč někde v html zápisech uvozovky máš a někde ne... no divné

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
1. 3. 2006   #6
-
0
-


[i]upravil krtek: p???t? m?sto color pou??vej code, to je na k?dy a ne barvi?ky :)
u toho $_GET['i'] jsem ti doplnil apostrofy aby n?m to nerozhazovalo f?rum[/i]
[/i]



Ok diky za edit .... priste to bude tak jak ma byt

krtek napsal:

mi netvr? ?e to projde parserem to $_GET[foto]
chyb? ti tam chlape apostrofy nebo uvozovky
nav?c nech?pu pro? n?kde v html z?pisech uvozovky m?? a n?kde ne... no divn?


Heh divne to mozna je ale pod FireFoxem to funguje .... mno a jak sem prave zjistil tak pod IE to nefunguje :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
If you're searching for truth, you must look in the mirror and make sense of what you can see
1. 3. 2006   #7
-
0
-

Ale to neni tim ;)

Rekni mi, jak muze FF/IE ovlivnit PHP. To mi vazne unika.

Pokud nejses opravdu velky pako, tak doufam, ze jsi nejdriv zkusil zafixovat ty syntakticky chyby v HTML :pila:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
1. 3. 2006   #8
-
0
-

CommanderZ napsal:

Ale to neni tim ;)

Rekni mi, jak muze FF/IE ovlivnit PHP. To mi vazne unika.

Pokud nejses opravdu velky pako, tak doufam, ze jsi nejdriv zkusil zafixovat ty syntakticky chyby v HTML :pila:


Mno to by me taky zajimalo jak je to mozne protoze script je jen jeden ale IE to prostenejak ignoruje
Mno a ty syntax. chyby akorat to predelavam ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
If you're searching for truth, you must look in the mirror and make sense of what you can see
1. 3. 2006   #9
-
0
-

IE je vuci syntaxi o hodne tolerantnejsi...ale opacne...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Tomáš Bobek
~ Redaktor
+2
Posthunter
4. 3. 2006   #10
-
0
-

krtek napsal:

mi netvrď že to projde parserem to $_GET[foto]
chybí ti tam chlape apostrofy nebo uvozovky
navíc nechápu proč někde v html zápisech uvozovky máš a někde ne... no divné



V tom můžu jen souhlasit, protože ty zdrojáky jsou >>hrozný<<...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 3. 2006   #11
-
0
-

Mno chyba byla v tom že IE u typu IMAGE neodesílala hodnotu VALUE ... predelal sem to na typ SUBMIT a vsechno slape tak jak ma .... :o/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
If you're searching for truth, you must look in the mirror and make sense of what you can see
13. 3. 2006   #12
-
0
-

Lol, tak toho jsem si nevsim. Uz proto, ze me nenapadlo u IMG value hledat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
15. 3. 2006   #13
-
0
-

Jen pozn?mka. $_GET[foto] projde parserem, protože PHP "foto" vyhodnotí jako konstantu. Bude fungovat i zápis:
$promenna = "řetězec";
echo promenna;
Avšak tento zápis se nedoporučuje, protože existuje teoretická možnost, že v příští verzi PHP bude existovat stejnojmenná konstanta.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
FReeZ
Duch
13. 9. 2006   #14
-
0
-

Warning: mysql_result() [function.mysql-result]: Unable to jump to row 0 on MySQL result index 135 in /mnt/data/accounts/p/programujte/data/www/www/forum.php on line 1475

Warning: mysql_result() [function.mysql-result]: Unable to jump to row 0 on MySQL result index 135 in /mnt/data/accounts/p/programujte/data/www/www/forum.php on line 1514

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek ?tafl0
Stálý člen
13. 9. 2006   #15
-
0
-

Teda já jsem v PHP začátečník, ale ten zdroj mi mozek nebere!

if ($i=="") $i="1"; nemělo by tam být: if ($i==""): $i=1; endif; ?

Proč vůbec při porovnávání číselných hodnot nebo při jejich přiřazování proměnným je dává do uvozovek?

if ($tlac == next) nemělo by to next být v uvozovkách? Jedná se přece o hodnotu proměnné a je to textový řetězec.

<form action="foto.php" send method="GET" target="_top" name="form"> - co je to send?

Hodnoty atributů v HTML nemusí být v uvozovkách, pokud je hodnota číselná, ale jinak by měly být v uvozovkách - nebo se pletu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 9. 2006   #16
-
0
-

1)To je jednoprikazovy zapis podminky if ve formatu [i]if(podminka) prikaz;[/i] a je plne v poradku

2)Retezec bez $ a bez uvozovek je spravne bran jako nazev konstanty, takze to je spatne

3)Co je to send nemam zdani, ale rekl bych, ze je to tam krapet navic.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý