Problém v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonim
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
10. 11. 2009   #1
-
0
-

Dostal jsem za domácí úkol vytvořit Union_find.h. Kde bude
UnionFind(int upperBound)
konstruktor třídy, upperBound je horní limit na hodnoty prvků ukládaných do množin; všechny vkládané prvky budou celá čísla v rozsahu od 1 do upperBound (včetně)
void make_set(int x)
vytvoří množinu obsahující prvek x
void union_sets(int x, int y)
sjednotí množiny obsahující prvky x a y
int find_set(int x)
vrátí reprezentanta množiny obsahující prvek x (tj. jeden z prvků této množiny, s podmínkou uvedenou výše)
int get_count(void)
vrátí počet disjunktních množin ve struktuře uložených (přesněji, počet tříd ekvivalence prvků podle relace příslušet do stejné množiny)
Napsal jsem to takhle



#include<iostream>

using namespace std;

class UnionFind
{ private:

public:
UnionFind(int upperBound){upper_bound(upperBound);}
void make_set(int x){set<int> mnoziny;
mnoziny.insert(int(x));}
void union_sets(int x, int y){set_union(x,y,iter);}
int find_set(int x){mnoziny.find(int(x));}
int get_count(void);
};

Union_find.h je vloženo v jiném programu, který když kompiluju tak vždycky hodí nějakou chybu ať do Union_find.h napíšu cokoliv.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.130.–
Reklama
Reklama
ondra.holub+1
Stálý člen
10. 11. 2009   #2
-
0
-

Pokud je ten výpis kódu obsah zmiňovaného headeru Union_find.h, tak bych k tomu měl tyto připomínky:
- chybí tam #include <set>
- nikde není deklarovaná funkce upper_bound
- nikde není deklarovaná funkce set_union
- v headeru nemá co dělat using namespace na globální úrovni

Všechny body (kromě toho using namespace) zaručují, že se to nemůže přeložit.

Dále:
- metoda make_set něco vloží do nějaké lokální proměnné množiny, ale ta proměnná přestane po opuštění metody existovat. Takže vlastně ta metoda nedělá nic (respektive nic užitečného).

Ale proč to nefunguje je obtížné říct. Lepší by bylo napsat sem ty chybové hlášky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
Anonim
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
10. 11. 2009   #3
-
0
-

   

C:\Users\JouiBart\AppData\Local\Temp\ccoLnaaa.o(.text+0x34a) In function `main':
[Linker error] undefined reference to `UnionFind::UnionFind(int)'
[Linker error] undefined reference to `UnionFind::make_set(int)'
........
C:\Users\JouiBart\AppData\Local\Temp\ccoLnaaa.o(.text+0x34a) ld returned 1 exit status

Jestli to chápu dobře tak když budu mit v programu třeba
for (int i=1; i<=vertices_cnt; ++i) {

vertex_sets.make_set(i);
}

Tak to nebude fungovat? set_union a upper_bound je funkce z algoritmu,ne? V c++ se moc nevyznám, ale dostali jsme to za úkol ve škole vytvořit takže to je pro mě nutný zlo:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.130.–
ondra.holub+1
Stálý člen
10. 11. 2009   #4
-
0
-

undefined reference to `UnionFind::UnionFind(int) znamená, že se nelinkuje nikde definice konstruktoru s jedním parametrem. Takže možná si to přeložíte, ale nelinkujete dohromady všechno.

> set_union a upper_bound je funkce z algoritmu,ne?
Ano, to je pravda. Jenom tím, že tam není #include <algorithm>, tak není zrovna zřejmé, že se jedná o tyto funkce.

Ta metoda make_set nefunguje, protože dostane jako parametr jednu hodnotu typu int, vytvoří si lokální proměnnou mnoziny, do ní něco vloží a metoda končí. To znamená, že se všechny její lokální proměnné zruší. A protože ta metoda nic nevrací, tak to nemá žádný vnější efekt, jenom se vykoná několik zbytečných instrukcí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

Podobná vlákna

Problém v C — založil Robin

Problem — založil roonill

Problem — založil jurec

Problém — založil Trumpetka

Problém s IE — založil kECUB

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý