Iterator – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Iterator – C / C++ – Fórum – Programujte.comIterator – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JouiBart0
Newbie
10. 11. 2009   #1
-
0
-

Ahoj potřeboval bych jsi poradit jak ukládat do vektoru po sloupcích



vector<vector<int> > pole;
vector<vector<int> >::iterator itpole;
vector<int>::iterator itradek;

pole.resize(pocet_sloupcu);
for(itpole=pole.begin();itpole!=pole.end();itpole++)
{itpole->resize(pocet_radku);}

for(itpole=pole.begin();itpole!=pole.end();itpole++)
{for(itradek=itpole->begin();itradek!=itpole->end();itradek++){*itradek=rand()%2;}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.130.–
Reklama
Reklama
ondra.holub
~ Anonymní uživatel
253 příspěvků
11. 11. 2009   #2
-
0
-

Prostě se jenom musíš přesvědčit, že nesaháš někam mimo ten vektor. A pak tam vlezeš rovnou přes index prvku metodou at. Iterátorem by to asi bylo zbytečně hodně komplikované.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
JouiBart0
Newbie
11. 11. 2009   #3
-
0
-

Bohužel nám to zadal učitel že to musí být přez iterator. Jinak bych to naplňoval pomoci souradnic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.39.–
vdolek0
Newbie
11. 11. 2009   #4
-
0
-

Když na to tak koukam, tak ty nastavuješ první souřadnici na hodnotu pocet_sloupcu, tak předpokládám, že první souřadnice bude určovat sloupec. Takže ty v podstatě to pole opravdu po sloupcích naplňuješ (pokud tím po sloupčích myslíš napřed nastavit celý první sloupec, pak druhý ...).

Pokud bys chtěl v tomto případě naplňovat po řádcích tak čistě pomocí iterátorů mě nic nenapadá, jědině v kombinaci číslo řádku + iterátor na sloupec. Myslím si že to ani moc nepude, protože těžko buděš přeskakovat iterátorem z jednoho pole do druhého, ale nevím, v C++ jsem začátečník.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.248.–
JouiBart0
Newbie
11. 11. 2009   #5
-
0
-

Právě že ho bohužel naplňuju po řádcích :smile10: a nevím jak to přepsat aby se plnilo po sloupcích.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.39.–
vdolek0
Newbie
12. 11. 2009   #6
-
0
-

No, já bych řekl, že to naplňuješ napřed první celý sloupec pak druhý celý sloupec ... tedy po sloupcích. Ale možná si jenom blbě rozumíme. Jestli to chceš udělat obráceně než to máš, tak to fakt musíš dělat v kombinaci iterátor na sloupec + index řádku. Nebo by to šlo jen pomocí iterátorů kdybys je sčítal a odčítal, ale ve skutečnosti bys tím také pracoval s číslem rádku, jen mnohem složitěji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.248.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

Podobná vlákna

Iterátor — založil Martin Heller

C++ iterator — založil l1zard

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý