PHP Prosím poradte mi... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP Prosím poradte mi... – PHP – Fórum – Programujte.comPHP Prosím poradte mi... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
10. 11. 2009   #1
-
0
-

Ahojte, rád by som sa spýtal pár otázok ohľadne PHP a práce s MySQL.

1.) Ako v PHP vytvorím tabuľku ktorá by obsahovala niečo ako (na akom umiestnení je užívateľ ; koľko má bodov + jeho meno)
takže by som rád vedel ako by som dosiahol toho aby bol v tabuľke napr.:
1. Fero 24 bodov
2. Jozef 23 bodov
a aby sa ich umiestnenie menilo podľa počtu získaných bodov a a by sa tie údaje ukladali do MySQL.
A aby si po prihlásení mohol danú tabuľku prezrieť.

2.) Ak mám nejaké tlačítko a napr. 2 nejaké sumy (a = 1000 b= 5000) tak aby to to k "a" prirátavalo body (1 klik = 1bod) a "b" odrátavalo a aby sa po ukončení stláčania (alebo počas neho) ukladali dané body do MySQL a po prihlásení užívateľa by sa načítali v uloženej forme.


Ďakujem za pomoc.

P.S. ak by sa našiel niekto kto má čas mohol by mi urobiť názorný príklad a dať sem link na stiahnutie bol by som veľmi vďačný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.30.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 11. 2009   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
wise0
Stálý člen
10. 11. 2009   #3
-
0
-

To Majox : 1) V php nevytvoříš tabulku. K tomu slouží html. V php si uložíš tyto údaje do proměnné ($fero = 24) nebo pole (uzivalete["fero"][24]) a pak pomocí html vypíšeš do tabulky. Ohledně té dynamiky. Tyto údaje budeš mít uložené v db, ze kterých se budou načítat.

2) uděláš si tlačítko, na které když klikneš, spustíš SQL dotaz k aktualizaci hodnot.

Nikdo ti tu nedá celý zdrojový kód. Jelikož to není dobře ani pro nás, ani pro tebe. Z toho se ty nic nenaučíš.

Nastuduj si link viz. kolega.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
10. 11. 2009   #4
-
0
-

Ako čo sa týka spustenia príkazov k aktualizácii hodnot vôbec nemám potuchu ako na to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.30.–
wise0
Stálý člen
10. 11. 2009   #5
-
0
-

Tohle je práce s databází. Měl by sis pročíst pár článků o mysql, pak o tom budeš mít potuchy.

Jako příklad uvedu:

mysql_query("UPDATE tabulka SET sloupec = hodnota");

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
10. 11. 2009   #6
-
0
-

Aha no vďaka skúsim si to nejako naštudovať. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.30.–
Lordest0
Super člen
11. 11. 2009   #7
-
0
-

To wise :

myslim ze myslel tabulku v mysql a nie v html..
kazdopadne ako povedali ludia nadomnou, musis si vediet poradit sam.. tuna sa iba hadzu rady nie hotove skripty ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

Poradte mi prosím... — založil Majox

Maturita- poraďte prosím — založil Dalibor

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý