JDBC a JAVA – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JDBC a JAVA – Java – Fórum – Programujte.comJDBC a JAVA – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lumpik
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdravim,
chtěl bych se zeptat jak vytvořit co nejjednodušeji propojení s databází v Javě pomocí JDBC. Když si vytvořím například jednoduchou databázi v ACCESSU (co já vím, klidně dva sloupce a v každém třeba dva řádky). Jak zobrazím tyto data přes JAVU a její rozhraní SWING (aby to bylo trochu pro uživatele přijemnější než přes příkazový řádek?
Je to složité?
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.95.–
Reklama
Reklama
fonadius
~ Anonymní uživatel
68 příspěvků
6. 12. 2009   #2
-
0
-

Dost záleží co za data chceš zobrazovat, ale jTable (normální tabulka), nebo jList (listbox) by se k tomu mohly celkem hodit.. Složité, to není, i když aspoň mě chvilku trvalo než jsem pochopil jak funguje gui založené na modelech, ale sun má podlé mého k swingu dost slušné tutoriály např. pro tabulku: http://java.sun.com/docs/books/tutorial/uiswing/components/table.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Java+MySQL=JDBC problém — založil Javac

Eclipse / JDBC - začiaočník — založil tito100

JDBC Trace Facility — založil Pavel

JDBC driver pre MySQL — založil vlado0991

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý