Caute,
nemate niekto skusenosti s virtualnymi okuliarmi (okuliare pre obohateny realitu - augmented reality glasses) ?
ze aky verny je obraz v nich ?
popr. odporucit nejaky model
dakujem
Fórum › Hardware
Virtualne okuliare
Ahoj, nedávno jsem byl na Digitexu v Brně a byly tam k odzkoušení 3D brýle: NVIDIA GeForce 3D Vision http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65161.
Hrálo se na nich především NFS Shift a pak nějaké RPG. Vyzkoušel jsem to osobně a mohu říct, že zážitek je opravdu posunut o krok k realitě. Je to lepší, než nějaké červenomodré brýle (analfagliphs), s kterými se koukám občas na filmy. Ten film pak ztrácí barvu, s těmi brýlemi od NVIDIA neztrácíš barvu a vidíš ostře trojrozměrný svět. Mohu doporučit, otázka je - jak moc je to podporované a jak hluboko je do kapsy ;)
foto:
To tanned88 : Tahle technologie se mi šíleně líbí. Je to něco jako IMAX, ale trochu dokonalejší - obraz se nerozpadá při naklápění hlavy; je však potřeba mít něco, co zobrazí 120 a víc Hz obraz a to je trošičku problém.
Mno jo, je pravda ze 120Hz je dost... Ale tyhle monitory uz se taky vyrábí, a zas tak velkej cenovej rozdíl to není.
To jo, nevím zda to i není firemní tah. U e-shopu kde nabízejí monitory si malokdy vsimnu, ze by zminovali maximalni frekvenci - natoz 120Hz monitory. Takze jedine Samsung - kterej je vlastně prodávanej i s brýlemi: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65091
To tanned88 : No právě. Panely sice teoreticky zvládnout 120 Hz, ale je to SW limitovaný na 60, max 75 Hz. Zbývá potom ten monitor od Samsungu, projektor a nebo televize Mitsubishi...
Stejná je situace i u Samsungovkých Edge LED TV - všude se chlubí "200 Hz Motion plus" - má to ke klasickému videosignálu "připočítat další snímky", ale z PC nezobrazí víc než 60 Hz...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Toy'd - virtuálne desktopy — založil greppi
Inštancia čisto virtuálnej triedy — založil juro41
Moderátoři diskuze