zdravím,
dnes jsem si přečetl tento článek http://www.root.cz/zpravicky/google-predstavil-programovaci-jazyk-go/ a chtěl jsem se zeptat na váš názor na jazyk Go. Myslíte, že tento jazyk má budoucnost? www.golang.org
Fórum › C / C++
Google Go
Go se mi na první pohled moc líbí a určitě ho vyzkouším. Myslím si, že pokud se vývojářům podaří dodělat některé věci - jmenovitě: napsat debugger, implementovat ten "low-latency concurrent" garbage collector, zaintegrovat generické typy..., pak má jazyk celkem dobrou šanci získat respektované postavení a stát se zajímavou alternativou, když člověk neví jestli pro svůj projekt použít C++ nebo Python.
Zatím jsem na něj moc nekoukal, ale pokud je pravda, co říkaj, tak by to mohlo stát min. za zkoušku.
Ja na nej narazil vcera a nejak me teda neuchvatil (sice sem to jen tak proletel, ale prvotni pocity - ee :/).
Po bližším seznámení musím říct, že se mi příliš nelíbí syntaxe.
Prave. Je to kombinovani c++, c#, delphi syntaxe dohromady. Navic plno veci to zbytecne akorat stezuje a hlavne zneprehlednuje. Osobne se mi libi nejvice akorat switch/case s nepovinnýma konstantama s moznosti podminkovani.
Zkompiloval jsem si kompiler, podíval na tutoriál a mám rozporuplny pocity. Syntaxe je udělaná tak akorát, aby mě pletla od C/C++, pár chytrých věcí, ale žádný velký tahák, který by mě donutil se ten jazyk doopravdy naučil. Něco jako blue, taky se mi ten jazyk líbí, ale nedokázal jsem u něj vydržet. Příjde mi to trochu, jako by Google vyvinul Gabbage Collector pro C/C++ a místo aby ho přidal jako knihovnu, vyvinul si vlastní jazyk. Nevím, uvidíme jak se pro něj bude vyvíjet. Navíc, nemá pořádné IDE, ve vimu se mi všechno psát nechce.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Google Mapy — založil zelenac1
Moderátoři diskuze