DataGridView images – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

DataGridView images – .NET – Fórum – Programujte.comDataGridView images – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Turbo10
Newbie
12. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdravím Vás,
potřeboval bych poradit jak vytvořit v datagridview images columns, zde je ukazka meho scriptu.Sloupec se vytvoří spravne,ale kdyz chci přidat řádek s obrazkem(ico), tak mi to vypise chybu Parameter is not valid. označil jsem radek tučně kde je tato chyba všem za pripadne rady



private DataTable VytvorTabulkuAlba(string kategorie, string pismeno, string interpret)
{
OvlFce fce = new OvlFce();
//databaze
string login = "SERVER=localhost;" + "DATABASE=jukebox;" + "UID=root;" + "PASSWORD=102030;" + "CharSet=utf8;";
MySqlConnection pripojeni = new MySqlConnection(login);
MySqlCommand prikaz = pripojeni.CreateCommand();
MySqlDataReader Cist;
if (kategorie == "nic" && pismeno == "nic" && interpret != "nic")
{

prikaz.CommandText = "SELECT album FROM hudba WHERE interpret='" + interpret + "'GROUP BY album";
}
else
{
prikaz.CommandText = "SELECT album FROM hudba WHERE interpret='" + interpret + "' AND kategorie=" + kategorie;
}




pripojeni.Open();
Cist = prikaz.ExecuteReader();

DataTable abeceda = new DataTable("tabulky");

DataColumn sloupec;
DataRow radek;

//obrazek
sloupec = new DataColumn();
sloupec.DataType = System.Type.GetType("System.String");
sloupec.ColumnName = "obr";
//sloupec.AutoIncrement = true;
sloupec.Caption = "obr";
sloupec.ReadOnly = true;
//sloupec.Unique = false;
abeceda.Columns.Add(sloupec);
//slopec-data z db
sloupec = new DataColumn();
sloupec.DataType = System.Type.GetType("System.String");
sloupec.ColumnName = "album";
//sloupec.AutoIncrement = true;
sloupec.Caption = "album";
sloupec.ReadOnly = true;
//sloupec.Unique = false;
abeceda.Columns.Add(sloupec);

//cas
sloupec = new DataColumn();
sloupec.DataType = System.Type.GetType("System.String");
sloupec.ColumnName = "cas";
//sloupec.AutoIncrement = true;
sloupec.Caption = "cas";
sloupec.ReadOnly = true;
//sloupec.Unique = false;
abeceda.Columns.Add(sloupec);

//radek zpet
radek = abeceda.NewRow();
radek["album"] = " Zpět";
abeceda.Rows.Add(radek);
//vypis z db

while (Cist.Read())
{
string vypis = "";
for (int i = 0; i < Cist.FieldCount; i++)
{
vypis += Cist.GetValue(i).ToString();
radek = abeceda.NewRow();
radek["album"] = vypis;
abeceda.Rows.Add(radek);
}

}
pripojeni.Close();
//radek zpet
radek = abeceda.NewRow();
radek["album"] = " Zpět";
abeceda.Rows.Add(radek);
//skladby
prikaz.CommandText = "SELECT skladba,cas FROM hudba WHERE interpret='" + interpret + "'";
pripojeni.Open();
Cist = prikaz.ExecuteReader();

while (Cist.Read())
{
radek = abeceda.NewRow();
Bitmap img = new Bitmap(start + @"\images\mp3.ico");//zde mi ta hlásí chybu "Parameter is not valid."
radek["img"] = img;
radek["album"] = Cist.GetValue(0).ToString();
radek["cas"] = fce.cas(System.Convert.ToInt32(Cist.GetValue(1).ToString()));
abeceda.Rows.Add(radek);

}
pripojeni.Close();
return abeceda;
}

zde ukazka jak vytvařím datagridview


DataTable dat = VytvorTabulkuAlba("nic", "nic", interpr);
this.album.DataSource = dat;

vsem dekuji za rady!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.168.–
Reklama
Reklama
Turbo10
Newbie
13. 11. 2009   #2
-
0
-

Prosím o případne rady vsem moc dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

DataGridView — založil Turbo1

Datagridview — založil vlak

Tisk datagridview — založil dargorar

Vyhledávání v DataGridView — založil Pebble

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý