Zobrazení dat z databáze – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zobrazení dat z databáze – Java – Fórum – Programujte.comZobrazení dat z databáze – Java – Fórum – Programujte.com

 

děkuji
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdravím. Tak jsem si vytvoril propojení mySQLdatabáze s Javou pomocí JDBC a Java connectoru.
Spojení funguje. -ověřeno- Jaké mám ale v tomto případě použít příkazy, aby se mi data z tabulky "zamestnanci" zobrazili?
Vždy vidím jen prázdné okno. Já myslel, že příkaz:
String testdbSQL = "SELECT jmeno FROM zamestnanci"
bude stačit :-(


public static void main(String[] args) {


Connection connection = null;
Statement statement = null;
try {
// nejprve se pripojime na databazi
Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance();
String url = "jdbc:mysql://localhost/zamestnanci";
// zmente si podle potreby uziv. heslo a jmeno pro pristup do databaze
connection = DriverManager.getConnection(url, "uzivatel", "heslo");
//vytvorime dotaz a posleme jej databazovemu stroji


statement = connection.createStatement();
String testdbSQL = "SELECT jmeno FROM zamestnanci";
statement.executeQuery(testdbSQL);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.3.–
Fonadius
~ Anonymní uživatel
68 příspěvků
2. 12. 2009   #2
-
0
-

Ahoj,
nejsem si úplně jistý jak funguje JDBC pro MySQL, ale pro SQLite bys měl zadata ještě něco jako:



ResultSet rs = statement.executeQuery(testdbSQL);
//tohle ti uloží výsledky do proměnné rs
String text = "";
while (rs.next()) {
//rs.next() postupně zvyšuje číslo řádku výsledku ke kterému máš přístup, na začátku má index -1 tzn. aby ses dostal k prvnímu řádku (s indexem) musíš nejdřív použí rs.next()
text = rs.getString("otazka");
//rs.getString, rs.getInt, ... vždycky to vrací objekt s datovým typem podle zvolené funkce a ten parmater je jmeno sloupce v DB
text = text + "; " + getString("otazka");
System.out.println(text);
text = "";
}

Jinak jsem si ale opravdu hodně jistý, že kdybys otevřel dokumentaci nějáký podobný příklad bude na první stránce.
Hodně štěstí

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Bilbo
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 12. 2009   #3
-
0
-

i v mysql to tak je.

text = rs.getString(1); // i cislo sloupce muzes pouzit.

jdbc example do google a da ti to hodne prehledneho materialu.

hodne stesti

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.194.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý