Chyba programu - switch – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chyba programu - switch – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyba programu - switch – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
nevim
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
14. 11. 2009   #1
-
0
-

int main()
{
cout << "nabidka 1 ...1\n"; // tady se voli jedna nebo druha nabidka
cout << "nabidka 2 ...2\n";
int choice;
cout << "\nVase volba: "; // TADY je problem, kdyz ve spustenem programu zadam pismeno, program se zhrouti. Jak udelatabys to vyhodilo nejakou chybovou hlasku?
cin >> choice;
switch (choice)
{
case 1:
prvni();
break;
case 2:
druha();
break;
default:
cout << "Chyba";
main();
}
cout << "\nA - pokracuj, N -konec.\n";
char x;
cin >> an;
if (x == 'a' || x == 'A')
{cout << "\n";
main();}
else {return 0;}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.148.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
14. 11. 2009   #2
-
0
-

protoze volas pri chybnem zadani rekurzivne main...
velice brzo si zaberes veskerou volnou pamet zasobniku a zdechne to ...
slysel si nekdy o cyklech?
+ kdyz to ceka cislo tak pri znaku se zablokuje cin ,.. musis mu nastavit ze uz neni chyba .. jinak nic dalsiho nikdy uz nenactes..

tj. cin uz automaticky navzdy konci chybou - neceka se na nic - rekurze

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
nevim
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
14. 11. 2009   #3
-
0
-

a jak? já jsem naprostý začátečník, co mám kam napsat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.148.–
KIIV+42
God of flame
14. 11. 2009   #4
-
0
-

pravdepodobne budes potrebovat otestovat pomoci cin.error()
a pak neco jako:
cin.clear(); /* nastavit stream jako ze je uz zase v poradku */
cin.ignore(numeric_limits<streamsize>::max(), '\n'); /* a pokud mozno se zbavit vsech znaku na vstupu.. aby to pak taky na neco jeste cekalo */

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
nevim
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
14. 11. 2009   #5
-
0
-

hm, tak dík za radu, akorát netuším, o čem mluvíš:-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.148.–
KIIV+42
God of flame
14. 11. 2009   #6
-
0
-

To nevim : proste kdyz se snazis o todle:

int volba;
cin >> volba;

a napises cokoliv jineho nez cislo tak se cin nastavi do rezimu "chyba" a dokud to nezrusis tak z nej uz nikdy nic nemuzes dostat

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
nevim
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
14. 11. 2009   #7
-
0
-

A jak jinak by to šlo vyřešit? Chci, aby program nabídnul 2 možnosti - po stisknutí 1 se provede jedna funkce, u 2 jiná a když zadá cokoli jiného třeba 3 anebo písmeno, program napíše zkuste to znova...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.148.–
KIIV+42
God of flame
14. 11. 2009   #8
-
0
-

To nevim : po nacteni moznosti otestujes jestli to probehlo jak melo pomoci cin.error()
a kdyz ne tak si nastavis volbu na hodnotu treba 0
a potom pomoci cin.clear() zrusis zablokovani cin
a pomoci cin.ignore(numeric_limits<streamsize>::max(), '\n'); zase vymazes ty znaky co zpusobily chybu, az do konce radku

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Grungy0
Super člen
15. 11. 2009   #9
-
0
-

A čo keby si namiesto čísla načítaval znak? Potom by ti to nepadalo keď tam píšeš blbosti a vo switch by si testoval ´1´ alebo ´2´ alebo default.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
RobinP0
Duch
15. 11. 2009   #10
-
0
-

Použil bych zcela určitě cyklus while a čekal ve smyčce, než uživatel zadá opravdu volbu jedna nebo dvě. A ještě bych přidal možnost ukončit program. Uživatel by měl mít tuto možnost. Tedy alespoň mě to tak učili. A my začátečníci by jsme se měli vyhýbat break a continue. Tady v tomto jednoduchém programu to není problém, ale při složitějších věcech to bude hodně nepřehladné. Těžko se v tom potom orientuje.

Jinak zdravím vás všechny. Jsem tady nový a taky se tím prodírám. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.222.–
LJ10240
Stálý člen
16. 11. 2009   #11
-
0
-

To RobinP : S tim break: 1. jak jinak bys chtel udelat switch bez break? 2. Ja si naopak myslim, ze break program zjednodusi - bez breaku si programovani dokazu jen ztezi predstavit a pokud ho budes pouzivat, tak s tim nebudes mit problem..
Napr. : for(int i=0;i<10;i++){
//zdroj
if(a==b)//podminka pro vyskoceni z cyklu
i=10;//lepsi je break;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
RobinP0
Duch
16. 11. 2009   #12
-
0
-

LJ1024 napsal:
To RobinP : S tim break: 1. jak jinak bys chtel udelat switch bez break? 2. Ja si naopak myslim, ze break program zjednodusi - bez breaku si programovani dokazu jen ztezi predstavit a pokud ho budes pouzivat, tak s tim nebudes mit problem..
Napr. : for(int i=0;i<10;i++){
//zdroj
if(a==b)//podminka pro vyskoceni z cyklu
i=10;//lepsi je break;
}



Díky za osvětu. Ano máš pravdu. Jinak to ani nejde u switch.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.222.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 161 hostů

Podobná vlákna

Chyba programu — založil bbeni

Chyba v programu — založil vasek.t

Chyba v programu — založil choice_

Chyba v programu — založil

Chyba v primitivním programu — založil ViliX64

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý