Nové pc – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nové pc – Offtopic – Fórum – Programujte.comNové pc – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
15. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdar, potřeboval bych poradit jak poskládat nové pc. Tak do cca 20000,- Základí desku ,ramky, hdd (500gb), externí disk usb (cca 1TB), grafiku a prostě vše krom mechanik a bedny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.125.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Reklama
Reklama
Lordest0
Super člen
15. 11. 2009   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
15. 11. 2009   #3
-
0
-

Pokud nemáš moc zkušeností se skládáním PC, tak si kup radši sestavu. Tento měsíc jsem jic kupoval kolem 30 a ceny se moc neliší oproti skládanému PC a máš jistotu, že to pojede rozumně (pokud to teda koupíš v dobrém obchodě).

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lordest0
Super člen
15. 11. 2009   #4
-
0
-

To z_moravec :

tjn, staci ak kupis slabsi zdroj nez je potreba a zhori ti to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
15. 11. 2009   #5
-
0
-

To pc by mi i někdo složil. Jen bych potřeboval vědět co tam asi tak dát, aby to šlapalo i na nový hry.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.125.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 11. 2009   #6
-
0
-

To Lordest : Ehm, tak akorát se ti to nezapne nebo bude padat, ale aby ti shořel procesor/cokoliv, tak to vážně ne...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 11. 2009   #7
-
0
-

tak koukám na Alza.cz ... zatím sem si moc nevybral, pač já to chci bez OS, mechanik.

To z_moravec : a copak sis kupoval za sestavu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
16. 11. 2009   #8
-
0
-

Já nic, kupoval jsem pro zákazníky, ale to byly compy určené pro kancelář, tam ti hry moc nepojedou. U těch her je to složitější, protože potřebuješ hodně dobrou grafiku, dost paměti a samozřejmě kvalitní zdroj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 11. 2009   #9
-
0
-

To z_moravec : Jo takhle. Zatím jsem koukal na http://www.alza.cz/gigabyte-n250zl-1gi-d112900.htm a tenhle procesor http://www.alza.cz/intel-core-2-duo-d85769.htm a podle toho vybrat paměti, desku. Jako nechci hrát hry na full rozlišení a detaily, zase tak náročnej nejsem a navíc nemám ani tak vysokej rozpočet. Stačilo by mi aby na tom běhal Fallout 3, Arma II, COD Modern Warfare 2. Aby když otevřu v Photoshopu 200MB soubor abych u toho netrávil celej den a tak.

HDD: 500GB + externi usb disk (cca 500-1000GB, ale ten by i počkal)
ram: 4GB
zdroj: ???
deska: ???
+ bedna a vše okolo pro propojení

mechaniky mám z toho pc co se mi porouchalo. Jen doufám, že v mechanikách se zapojení nezměnilo. OS kupovat nehodlám, vystačím si prozatím s win xp

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
16. 11. 2009   #10
-
0
-

S těma mechanikama může být taky trochu problém, pokud jsou ata (připojené přes kšandu), tak bych zainsvestoval a koupil radši SATA mechaniku. Nestojí to moc peněz a nebudeš mít v bedně kšandu. Navíc některé desky už ani ata driver nemají.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
16. 11. 2009   #11
-
0
-

Já mám celkem dobré zkušenosti s konfigurátorem sestav na Mironet.cz, takže můžeš zkusit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
16. 11. 2009   #12
-
0
-

Já jenom k tomu operačnímu systému - myslím, že je víc než vhodné koupit si nějakou 64bitovou (OEM) edici Windows 7, chceš hrát nové hry, chceš mít 4 GB ram (nepředpokládám, že máš 64bit XP, navíc ze své zkušenosti bych šel určitě minimálně do 6 - 8 GB, ale jde o to co kromě hraní na tom PC budeš dělat). Windows XP je zastaralý operační systém a podpora nového hardwaru už není ideální. S Windows 7 budeš velmi spokojen. :smile1:

Windows XP se již nehodí ani na "netbooky", to mám vyzkoušeno...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 11. 2009   #13
-
0
-

To djanosik : díky za tip... zkusím to prověřit :-)
To z_moravec : hmm máš nejšpíš pravdu. Asi bude lepší než tam mít ty staré ATA. Já se domníval, že se tohle moc nezměnilo, aleasi jsem zaspal vývoj před 5 lety :-(
To Míša : nene mám 32 bitové xp. No win 7 se bojím pač si nejsem jistej jak je to tam s podporou her, i těch starších, s podporou visual basic 6 a za druhé nemám zrovna moc softwaru pro 64bitový systém. Nevim jak je to s win 7, je i 32bitovvá verze s podporou více jak 3GB ram (které má win xp 32bit)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Santas0
Věrný člen
16. 11. 2009   #15
-
0
-

A ako chceš využiť 4+1GB ram na 32bit XP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
http://psandtner.sk/blog
marioff0
Expert
16. 11. 2009   #16
-
0
-

vsak za 20tis ceskych sa da postavit celkom nadupany pocitac aj na hry... tie co si popisal mi idu aj na rocnom notebooku :). Ta zostava sa da... Aj ked ja osobne by som isiel urcite len do Intelu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 11. 2009   #17
-
0
-

To Santas : rozhodl jsem se pro Win 7 64bit
To marioff : to je AMD špatný? nebo jak to myslíš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
marioff0
Expert
16. 11. 2009   #18
-
0
-

jednoducho preto ze Intel je podla mna punz kvality, vyvoja a hlavne vykonu, pricom amd je len zaujimave cenou (v minulosti ale aj mnozstvo neduhov ako zahrievanie atd.) ktora mna nejak moc nezaujima :). Ale zase na druhu stranu kedze to chces aj na hry, vyhodou AMDeciek je lepsia pretaktovatelnost... takze to je na tebe...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
16. 11. 2009   #19
-
0
-

Neumím moc srovnat AMD a Intel, ale jak už tam máš, tak na hry bych volil grafiku od ATI přednostně než od nVidie (kvůli filosofii nVidie, která svými produkty nechce směřovat do beden vyloženě hráčských sestav :)).

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Nové řádky — založil HoHo

Nove forum — založil Koudis

Nové okno — založil dragon124

Hledáme nové programátory C++ — založil Unicorn Games

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý