Ahoj,
řeším problém s importem dat do freewarového (OpenSource) DTP programu Scribus. Scribus umí importovat scripty napsané v Pythonu. A můj problém je tento:
Sázím katalogy realitním kancelářím a prozatím pracuju "ručně" a v corelu. A rád bych svoji práci spoň částečně automatizoval. Potřebuji tedy script, který by mi do Scribusu naimportoval data hromadně abych je tam nemusel rámec po rámci vkládat. Představuji si to tak nějak, že bych měl šablonu ve scribusu a do ní bych prostřednictvím nějakého scriptu "nalil" jednotlivé texty například z excelovské tabulky (nebo OpenOffice tabulky, nebo z nějaké databáze, nebo z CSV, to je fuk). Velmi zjednodušeně by to vypadalo asi nasledovně.
Příklad: Na stránce katalogu je 20 inzerátů nemovistosí. Každý inzerát obsahuje: obrázek, telefon, cenu, email, text inzerátu. Data od kanceláří dostávám v tabulce (nyní v XLS) kde je například:
obrázek, telefon, cena, email, text inzerátu
12.jpg, 777 123 456, 1.000.000 Kč, email@email.cz, Prodám dům...
13.jpg, 777 123 456, 1.500.000 Kč, karel@email.cz, Prodám byt...
Pokud by script uměl importovat i obrázky, budu skákat do výšky, pokud ne, nevadí. Podstatná jsou ta textová pole.
---
HLEDÁM TEDY NĚKOHO, KDO BY MI TAKOVÝ SCRIPT VYTVOŘIL.
SAMOZŘEJMĚ ZAPLATÍM! NABÍDNĚTE!
Jsem neprogramátor, ale nejsem zase úplná lama. Díky za pochopení.
martin@petrasek.info
Fórum › Python
Hledám programátora pro vytvoření scriptu do Scribusu
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů
Podobná vlákna
Hledám programátora k vytvoření testovacího programu pro PC — založil remmidemmi
Hledám programátora na vytvoření mobilní hry — založil nagi
Hledam programatora pro vyreseni problemu se systemem pro eshop. Pri… — založil kostitras777
Hledám programátora pro jednoduchý SW — založil Jakub B.
Moderátoři diskuze