Prekryvanie divov s nastavenym pozicovanim – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prekryvanie divov s nastavenym pozicovanim – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPrekryvanie divov s nastavenym pozicovanim – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
16. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdravim,

pokusim sa Vam vysvetlit moj problem:

niekde na stranke mam div z pozicovanim relative a nad nim dalsi div s absolute, ktory zasahuje do toho divu pod nim, a je skryty pomocou display: none. Ale ako nahle ho zobrazim s display:block, tak ta cast ktora zasahuje do toho div-u pod nim sa "pod neho skryje"....

Proste to inak neviem urobit, aj ked sa to urcite nejak da (asi pomocou JS), a neviem sa poriadne gooooogla opytat, stale mi sipe sprostosti... a nadovazok jscript tiez moc nemusim, ale ho potrebujem

pls, vy mi niekto jednoducho poradit jak nato??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
Lordest0
Super člen
16. 11. 2009   #2
-
0
-

neviem, ale podla mna je to vyslovene problem CSS a nie JS :-)

no k teme: myslim, ze to mas presne naopak.. ten div ktory ides prekryvat ma mat absolute a
ten div s ktorym to ides prekryvat nema mat prednastavene position ( resp. neuvedene, vtedy je t myslim automaticky none; )

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.177.–
marioff0
Expert
16. 11. 2009   #3
-
0
-

4 Lordest: ano pravdu mas, ale ako urobim div ktory ma prekryvat bez position??

tu je ukazka... ako to myslim... vyskusajte... a pochopite :)


<div style="position:relative;width:500px;height:200px;background-color:#f2f2f2;" onmouseover="document.getElementById('prvy').style.display='block';" onmouseout="document.getElementById('prvy').style.display='none';">

obsah obsah obsah obsah obsah
<div id="prvy" style="position:absolute;width:200px;height:200px;top:150px;left:0px;display:none;background-color:red;">
obsah vnoreneho divu ktory sa bude za pomoci JS skryvat a zobrazovat
</div>
</div>

<div style="position:relative;width:500px;height:200px;background-color:#e0e0e0;" onmouseover="document.getElementById('druhy').style.display='block';" onmouseout="document.getElementById('druhy').style.display='none';">
obsah obsah obsah obsah obsah
<div id="druhy" style="position:absolute;width: 200px;height:200px;top:150px;left:0px;display:none;background-color:blue;">
obsah vnoreneho divu ktory sa bude za pomoci JS skryvat a zobrazovat
</div>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
18. 11. 2009   #4
-
0
-

chlapaci, ja Vas zastrelim, to nik nevie, alebo sa zase blbo pitam...??... jedine ma napada urobit funkciu ktora vsetkym ostatnym divom odobere na ten cas zobrazenia position... alebo ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
JannBaill0
Návštěvník
18. 11. 2009   #5
-
0
-

,,z-index" je to, co hledáš :). Viz http://www.w3schools.com/Css/pr_pos_z-index.asp

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.115.–
marioff0
Expert
20. 11. 2009   #6
-
0
-

jezis ja som pako, diki JannBaill... presne toto som hladal (aj ked som o tom vedel, ale som nejak pozabudol na to) , a skombinovanim s jscriptom mi to teraz krasne slape... este raz diki...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Stejky0
Newbie
3. 3. 2014   #7
-
0
-

Mám podobný problém a s vlastností z-index se mi nedaří problém vyřešit. Koukněte prosím na stránku www.greendayband.cz, a když v menu vyberete ,,KAPELA'' tak vyjížděcí menu se schová pod kalendář. Zkoušel jsem různě kombinovat z-index a pozicování a neúspěšně. Děkuji za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.201.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
4. 3. 2014   #8
-
0
-

To menu je rozbite cele :) Podarilo se mi rozbalenim, prejetim do obsahu a pak zpet do menu (kurzor v oblasti pod menu, kde neni text) vyvolat chovani, ze to blika, rozbaluje se a zabaluje a porad dokola :) Ja bych ho smazal a nasel si jine.

Zkousel jsem pridat na konec kodu z-index, ale ani to nehlo. takze to s nim asi uplne nesouvisi
ul#menu-top ul
{position:absolute; z-index:100 !important; border:2px solid #f00;}
div#eventCalendarDefault
{position:absolute; z-index:200 !important; border:2px solid #0f0;}
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
4. 3. 2014   #9
-
+1
-
Zajímavé

div#header,
div#header div,
div#header ul,
 div#header li,
div#header a
{
    z-index: 100;
    opacity: 1 !important;
    border: 1px solid #00f;
    -moz-box-shadow: none;
    -webkit-box-shadow: none;
    box-shadow: none;
    -ms-filter: "progid: DXImageTransform.Microsoft.Shadow(none)";
    filter: progid: DXImageTransform.Microsoft.Shadow(none);
text-shadow: none;
}

A prekryva se to uplne v pohode. takze, problem zpusobuji ty shadow. Priste, az budes mit dotaz, tak si muzes nejdriv odmazat css (ulozit si ho bokem0 a pridavat ho tam postupne, dokud se to nezacne chovat tak, jak se to chovat nema. Usetris tak spoustu casu cekanim na nekoho, kdo bude ochotny se v tom komplikovanem kodu vrtat. jestli vubec nekdo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Stejky0
Newbie
4. 3. 2014   #10
-
0
-

Děkuji za pomoc a rady :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Menu cez viac divov — založil Peter

Prekrývanie zvuku — založil Majox

Prekryvanie div — založil Anonymous

Problem s pozicovanim — založil někdo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý