Chybné spouštění explorer.exe ve win XP – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chybné spouštění explorer.exe ve win XP – OS - Windows – Fórum – Programujte.comChybné spouštění explorer.exe ve win XP – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

yaqwsx+9
Posthunter
16. 11. 2009   #1
-
0
-

Včera jsme spustil PC a nezobrazil hlavní panel, ikony, prostě jenom tapeta. Tak jsem zkoušel různé obnovy, ale nepomohlo. Zjistil jsme, že explorer.exe se spustí, ale zabere 7 MB a dál se nehne (běžne bere něco kolo 30 MB). Zkoušel jsem nahradil explorer.exe z druhé instalace XP, ale nepomohlo. Tak jsme chtěl zkusit provést scan na změněné systémové soubory, ale nemohl jsme si vzpomenout na název příkazu (sfc), tak jsme zkusil jestli se po zmáčknutí F1 spustí nápověda. Co se nestalo - explorer se rozběhl a všechno funguje bezproblémů. Takto musím vždy po startu PC zmáčknout F1...
Co s tím? Je to celkem otravné a taky nevím co to způsobuje - riziko, že za chvíly winy spadnou úplně. Spustit sfc se mi nedaří - vždy che vložit instalační CD, ale i když ho vložím, stále ho to požaduje...

Děkuji za každou radu (kromě reinstalu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.92.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
dannyk0
Věrný člen
16. 11. 2009   #2
-
0
-

A klasicke obnoveni systemu do bodu obnovy jsi zkousel? Vetsinou to vyresi 95% problemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
yaqwsx+9
Posthunter
17. 11. 2009   #3
-
0
-

Ano, to bylo první co jsem udělal. s Tím F1 to vypadá, jako by na pozadí vyskočila nějaká chyba (ale nezobrazila se) typu: "Vznikla ta a ta chyba, F1 pro pokračování." Díval jsme se do prohlížeče událostí a tam žádné systémové chyby (kromě chyby 7000 - ale ta je tam už rok, způsobuje je ji driver tiskárny anikdy problémy nedělala) tam nejsou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.104.–
dannyk0
Věrný člen
17. 11. 2009   #4
-
0
-

Zkusit to projet nejakyma anti-spyware,virus/malware apod programama, jestli to nedela nejaka takova ciparna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
17. 11. 2009   #5
-
0
-

Jak je to starý PC? Mohlo dojít k vybití CMOS baterie, může bejt vadná ramka nebo jinej HW, ale taky to může být vadnou instalací systému, třeba chybí nějaký systémový soubor. Hoď tam instalační CD a spusť instalaci (resp. přeinstalaci, inovaci, nebo jak tomu nadávaj).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
yaqwsx+9
Posthunter
17. 11. 2009   #6
-
0
-

To djanosik : PC je starý už hodně douho - aspoň 6-7 let. Baterie určitě vybitá není - čas, všechno se drží, navíc druhá instalalace XP (mám XP ninstalovaný 2× - jednou na běžné používání a druhé na střih videa) a W7 jede v pohodě.
Tu inovaci bych chtěl zkusit až naposledy - mám s ní neblahé zkušenosti (po ní se mi nepodařila rozchodit síť apod)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.104.–
yaqwsx+9
Posthunter
28. 11. 2009   #7
-
0
-

Problém jsem nakonec vyřešil - nainstaloal jsme znovu SP3. Od té doby šlape jako hodinky. Díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.107.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý