Včera jsme spustil PC a nezobrazil hlavní panel, ikony, prostě jenom tapeta. Tak jsem zkoušel různé obnovy, ale nepomohlo. Zjistil jsme, že explorer.exe se spustí, ale zabere 7 MB a dál se nehne (běžne bere něco kolo 30 MB). Zkoušel jsem nahradil explorer.exe z druhé instalace XP, ale nepomohlo. Tak jsme chtěl zkusit provést scan na změněné systémové soubory, ale nemohl jsme si vzpomenout na název příkazu (sfc), tak jsme zkusil jestli se po zmáčknutí F1 spustí nápověda. Co se nestalo - explorer se rozběhl a všechno funguje bezproblémů. Takto musím vždy po startu PC zmáčknout F1...
Co s tím? Je to celkem otravné a taky nevím co to způsobuje - riziko, že za chvíly winy spadnou úplně. Spustit sfc se mi nedaří - vždy che vložit instalační CD, ale i když ho vložím, stále ho to požaduje...
Děkuji za každou radu (kromě reinstalu)
Fórum › OS - Windows
Chybné spouštění explorer.exe ve win XP
A klasicke obnoveni systemu do bodu obnovy jsi zkousel? Vetsinou to vyresi 95% problemu.
Ano, to bylo první co jsem udělal. s Tím F1 to vypadá, jako by na pozadí vyskočila nějaká chyba (ale nezobrazila se) typu: "Vznikla ta a ta chyba, F1 pro pokračování." Díval jsme se do prohlížeče událostí a tam žádné systémové chyby (kromě chyby 7000 - ale ta je tam už rok, způsobuje je ji driver tiskárny anikdy problémy nedělala) tam nejsou...
Zkusit to projet nejakyma anti-spyware,virus/malware apod programama, jestli to nedela nejaka takova ciparna.
Jak je to starý PC? Mohlo dojít k vybití CMOS baterie, může bejt vadná ramka nebo jinej HW, ale taky to může být vadnou instalací systému, třeba chybí nějaký systémový soubor. Hoď tam instalační CD a spusť instalaci (resp. přeinstalaci, inovaci, nebo jak tomu nadávaj).
To djanosik : PC je starý už hodně douho - aspoň 6-7 let. Baterie určitě vybitá není - čas, všechno se drží, navíc druhá instalalace XP (mám XP ninstalovaný 2× - jednou na běžné používání a druhé na střih videa) a W7 jede v pohodě.
Tu inovaci bych chtěl zkusit až naposledy - mám s ní neblahé zkušenosti (po ní se mi nepodařila rozchodit síť apod)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Explorer.exe -> server execution failed (Win 7) — založil lukas.balaz
Explorer.exe - záměna souboru — založil Bigi
Spousteni exe souboru — založil machis
Win 7 - princip procesu spouštění systému — založil Sakalik
Spouštění externího exe souboru — založil TB