Znaménka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Znaménka – C / C++ – Fórum – Programujte.comZnaménka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

volnaduse0
Newbie
16. 11. 2009   #1
-
0
-


int length(unsigned int cislo){ //vrati delku cisla
int len=0;
while ((cislo/=10)!=0){
len++;
}
return len+1;
}

int maxlength(unsigned int cislo1, unsigned int cislo2){ //vrati delku delsiho cisla
int l1=length(cislo1);
int l2=length(cislo2)+1;
return (l1>l2?l1:l2);
}

int main( int argc, char * argv[] ){

unsigned int cislo1;
unsigned int cislo2;

int w=15; //sirka vystupniho streamu

cout << "Zadej 1.cislo" << endl;
cin >> cislo1;

cout << "Zadej 2.cislo" << endl;
cin >> cislo2;

unsigned int soucin=cislo1*cislo2;

}


cout << "\n" << setw(w) << setfill(' ') << cislo1 << endl;
cout << setw(w-length(cislo2)) << setfill(' ') << "." << cislo2 << endl;
int ml=maxlength(cislo1,cislo2);
cout << setw(w-ml) << setfill(' ') << "" << setw(ml) << setfill('-') << "" << endl;

int d=0;

do{
cout << setw(w-d) << setfill(' ') << (cislo2%10)*cislo1 << endl;
d++;
} while((cislo2/=10)!=0);

int ls=length(soucin);
cout << setw(w-ls) << setfill(' ') << "" << setw(ls) << setfill('-')<< "" <<endl;
cout << setw(w) << setfill(' ') << soucin << endl;

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.148.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 11. 2009   #2
-
0
-

Je to stejné jako na papíře (si to zkus :-)). Když násobíš 2 čísla pod sebou, tak znaménko "ignoruješ" a připíšeš ho případně k výsledku. Neboli pro zobrazení mezivýsledků ty násobená čísla potřebuješ bez znaménka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
volnaduse0
Newbie
17. 11. 2009   #3
-
0
-

no ale jak to mám udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.148.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 11. 2009   #4
-
0
-

To volnaduse : porovnas s nulou a pokud je to mensi tak vynasobis -1 ? trivialnejsi uprava uz snad ani neexistuje... (taky se tomu rika absolutni hodnota)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
volnaduse0
Newbie
17. 11. 2009   #5
-
0
-

a nemůžeš mi napsat, jak to má vypadat, já jsem v tomhle trošku mimo, tenhle kód je skupinová práce a nevíme si s tím rady nikdo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.148.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 11. 2009   #6
-
0
-

myslis jako ze nedokazete najit jak se dela podminka cislo je mensi nez 0?

if ( cislo < 0 ) {

// a pak vynasobit cislo -1 ?
cislo = -1*cislo; // nebo trochu uspornejsi ale naprosto stejny cislo *= -1;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
volnaduse0
Newbie
17. 11. 2009   #7
-
0
-

no asi tak, jsem 3 začátečníci, takže je to pro nás problém, hlavně to začlenit do kódu. díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.148.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 11. 2009   #8
-
0
-

To volnaduse : proste nez s tema cislama neco zacnete delat musite je prevest na kladny.. v tomdle nic slozityho neni.. musi se proste myslet postupne..
pocitac dela jen to co je naprogramovane... nevidi co bude .. a co bylo muze videt jen, kdyz mu to ukazete v promenne, jinak to zapomene

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
volnaduse0
Newbie
17. 11. 2009   #9
-
0
-

Díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.148.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

Znaménka — založil Vladimír Uher

Doplňte znaménka — založil Bald3rr

IF znamenka s písmeny — založil David

Definování znaménka mínis — založil Matěj Míček

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý