C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
radvis0
Newbie
17. 11. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, nemohl by mi prosím někdo vystvětlit postupy a principy při vyvíjení windows aplikací? Tutoriály jsem hledal, ale bohužel jsem nenašel tutoriál, který by se věnoval windows aplikace. díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.164.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 11. 2009   #2
-
0
-

Princip je jednoduchý - zprávy. Když klikneš na tlačítko, tak se pošle zpráva. Když zadáváš text do editačního pole, tak chodí jedna zpráva za druhou :-). Základem je tedy zpracování zpráv: winmain, registrace okna, smyčka zpráv, funkce na zpracování zpráv.

A postupy? Ty jsou závislé na tom, co je účelem cvičení, jestli využiješ nějakou knihovnu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
radvis0
Newbie
17. 11. 2009   #3
-
0
-

To liborb : Díky, a nenašel by se o tom nějakej tut? Zatím se mi nepodařilo najít tut na windows aplikace např. když chci do vytvořeného okna vložit button a pod. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.164.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 11. 2009   #4
-
0
-

Původně jsem chtěl napsat, že když ostatním radíš google, tak to musíš mít zmáknuté :-). Ale radši si přihřeji polívčičku ;-). Tu na serveru jsem začal před časem na podobné téma "seriál". 4. díl už je skoro hotov, ale času málo :-(.
Pokud máš nějaký "hello world" příklad, tak do reakce na WM_INIT přidej vytvoření tlačítka přes CreateWindow s ClassName == "BUTTON" (dávám to z hlavy, tak snad si to pamatuju dobře).
Asi se pak budeš ptát, jak reagovat na stisk :-). Zpráva WM_COMMAND a BN_CLICKED. Viz google nebo msdn.microsoft.com.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
radvis0
Newbie
17. 11. 2009   #5
-
0
-

Ano, radím, ale bohužel se mi nepovedlo najít neco pro win. aplikace. Nemohl by jsi mi poslad odkaz na tvůj seriál? A venuješ se tam windows? Vypisování do příkaz. řádku je všude, ale win. skoro nikde:(.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.164.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 11. 2009   #6
-
0
-

Klidně ti ho pošlu, ale až zítra, až zase budu sedět u počítače.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
radvis0
Newbie
17. 11. 2009   #7
-
0
-

Už jsem našel hodně zajímavý tut, ale určitě nepohrdnu tvým seriálem;). Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.164.–
sputnikone+1
Věrný člen
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 11. 2009   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 128 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý