Lekce 10: Jak mám postupovat, když chci alokovat místo pro pole? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Lekce 10: Jak mám postupovat, když chci alokovat místo pro pole? – C / C++ – Fórum – Programujte.comLekce 10: Jak mám postupovat, když chci alokovat místo pro pole? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Huge0
Návštěvník
8. 10. 2006   #1
-
0
-

Zkoušel jsem to asi takhle, ale řek bych, že to nebude to prvé ořechové...

long * PolickoBrambor[22];
for(int i=0; i<23; i++)
PolickoBrambor[i]=new long;
:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
8. 10. 2006   #2
-
0
-

Huge napsal:

Zkoušel jsem to asi takhle, ale řek bych, že to nebude to pravé ořechové...

long * PolickoBrambor[22];
for(int ii=0; ii<23; ii++)
PolickoBrambor[ii]=new long;
:

Z tveho dotazu mi neni jasne, co vlastne potrebujes. Totiz to, co jsi tu napsal je pole ukazatelu. Pokud jsi chtel tohle, tak pak je to vporadku(az na ty meze) a k jednotlivym polozkam pole pristupujes pres *PolickoBrambor[index]= 5;, ale pokud chces alokovat jen dynamicke pole, tak na to staci:

long * PolickoBrambor = new long[22];
//Potrebne kontroly
PolickoBrambor[0] = 5;

delete [] PolickoBrambor;

Nahlásit jako SPAM
Adam Streck0
Stálý člen
8. 10. 2006   #3
-
0
-

Je to OT, ale p?ijde mi zbyte?n? kv?li tomu zakl?dat novej topic - p?ed ned?vnem jsem pracoval s polem struktur (Vector), kter? mi ukl?daly pozice kostek na obrazovce. To pole se alokovalo podle pot?eby (zad?no u?ivatelem), vypo??talo, pak se vykreslil obsah a pak bylo zase zru?en? pomoc? delete [], p?i nov?m vstupu zase alokov?no, pro jinou hodnotu. Z n?jak?ho d?vodu se ale stalo ?e ur?it? ??st obsahu prost? z?stala - v p??pad? ?e jsem alokoval men?? pole, tak se prost? stalo ?e po??ta? vykreslil prvky kter? ?ly jakoby "p?es" obsah pole - ?ili:
Alokoval jsem 20 prvk?, vykreslil, zru?il.
Pak jsem alokoval 15, vykreslil je na jin?ch m?stech, ale tak? jsem vykreslil 15-20 na m?stech kde byly um?st?ny pro 20 polo?ek. Na druhou stranu kdy? bylo alokov?no t?eba pro 50, a pak pro 35, tak to vykreslilo ?patn? t?eba jen 20-25 a 26-35 a u? zase spr?vn? a 36-50 u? ne , prost? celkem podivn? chov?n?.
Jedin? co mi pomohlo bylo ZeroMemory(). Nev?te ??m to je?

Nahlásit jako SPAM
Jura_0
Stálý člen
8. 10. 2006   #4
-
0
-

Asan napsal:

Je to OT, ale přijde mi zbytečné kvůli tomu zakládat novej topic - před nedávnem jsem pracoval s polem struktur (Vector), které mi ukládaly pozice kostek na obrazovce. To pole se alokovalo podle potřeby (zadáno uživatelem), vypočítalo, pak se vykreslil obsah a pak bylo zase zrušené pomocí delete [], při novém vstupu zase alokováno, pro jinou hodnotu. Z nějakého důvodu se ale stalo že určitá část obsahu prostě zůstala - v případě že jsem alokoval menší pole, tak se prostě stalo že počítač vykreslil prvky které šly jakoby "přes" obsah pole - čili:
Alokoval jsem 20 prvků, vykreslil, zrušil.
Pak jsem alokoval 15, vykreslil je na jiných místech, ale také jsem vykreslil 15-20 na místech kde byly umístěny pro 20 položek. Na druhou stranu když bylo alokováno třeba pro 50, a pak pro 35, tak to vykreslilo špatně třeba jen 20-25 a 26-35 a už zase správně a 36-50 už ne , prostě celkem podivné chování.
Jediné co mi pomohlo bylo ZeroMemory(). Nevíte čím to je?

Tohle chovani je opravdu podivne, jen mi neprijde, ze by s tim melo co docineni C++, protoze jakmile se zavola operator delete/delete [], tak sice nedojde k zadnemu uvolneni pameti(fyzicky), ale o tomto prostoru operator prohlasi, ze jej jiz nadale nebude potrebovat a tim se vrati systemove prostredky. Samozrejmosti po pouziti by melo byt to pole/promennou inicializovat na 0(NULL). Ale jednak, tohle neni odpoved na tvoji otazku a prijde mi nepravdepodobne, ze by inicializace na 0 neco ovlivnila, a druhak, abych se priznal sam nevim, cim by to mohlo byt. Snad me jen napada, jestli to neni zalezitosti rozhrani, ktere pouzivas pro vykreslovani(Direc3D, OpenGL...).

Nahlásit jako SPAM
Adam Streck0
Stálý člen
8. 10. 2006   #5
-
0
-

Bylo to skrze D3D9 - problém se vyskytoval jen u vstupu 7-9 (jednalo se o počet kostek strany pyramidy). U čísel 1-6 a 10-999 problém nebyl.

Nahlásit jako SPAM
Huge0
Návštěvník
12. 10. 2006   #6
-
0
-

Hele, moc tomu nerozum?m, tak nap??klad pro? se prvek toho alokovan?ho pole inicializje

PolickoBrambor[0] = 5;
a ne
*PolickoBrambor[0] = 5;
d?le co je my?leno t?m
//Potrebne kontroly
a to maz?n?
delete [] PolickoBrambor;
je taky zaj?mav?, ikdy? pochopiteln? (to [] znamen? jako v?echny prvky, ne?)
Taky po??d nech?pu jak ud?lat ukazatel na pole.
D?ky za odpov?di, ale budu vd??nej i za link na tyto informace.

Nahlásit jako SPAM
Marek0
Návštěvník
12. 10. 2006   #7
-
0
-

Pretoze 'long *' nie je to iste ako 'char *'

// potrebne kontroly // myslim, ze to znamena to, ze si musis dat pozor v kladani cisel do pola, pretoze alokujes pamat pre 22 cisel, ale ako vies index pola zacina od 0 a nie od 1, takze index konci pri 21 a nie 22.

// delete [] PolickoBrambor; // no a tymto prikazom manualne uvolnujes alokovanu pamat. Ukazovatel mazes prikazom 'delete pf' bez [].

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 105 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý