% v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

% v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com% v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
navim
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
19. 11. 2009   #1
-
0
-

Můžete mi někdo vysvětlit, co znamená v kódu c++ např. "%c"?

např.
# int main()
# {
# int cislo, cifra;
# scanf("%d", &cislo); /* Načtení čísla */
# if (cislo < 0)
# cislo = cislo*(-1);
#
# do {
# cifra = cislo %10; /* Zbytek po dělení 10 */
# printf("%d", cifra); /* Výpis zbytku */
# cislo = cislo / 10; /* Celočíselné dělení 10 */
# } while (cislo > 0);
# return 0;
# }

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.36.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
19. 11. 2009   #2
-
0
-

v kodu je to zbytek po celociselnem deleni ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 11. 2009   #3
-
0
-

To KIIV : Možná se ptá na formátování.

Takže pro úplnost. U formátování je to tak, že znakem (znaky) za % dáváš vědět programu v jakém formátu má data interpretovat, tj. např. %d jsou celá čísla (se znaménkem), %f jsou desetinná čísla, %c očekává znak apod. Více třeba zde: http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdio/printf/.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Tom
~ Anonymní uživatel
417 příspěvků
19. 11. 2009   #4
-
0
-

Tak ja bych zkusil doplnit:
# cifra = cislo %10; /* Zbytek po dělení 10 */
- zde jde o zbytek po deleni

# printf("%d", cifra); /* Výpis zbytku */
- zde se jedna o formatovani (jeslti si nepletu pojmy)
printf("%d",int) /* vypise na miste %d integer int
printf("%s", string) /* vypise na miste %s string
atp...kazdy typ ma nejake pismenko.

Vic informaci nekde na netu, treba:
http://www.cs.uoregon.edu/groups/progteam/2001/io_c.html
http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdio/printf/

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.138.–
Tom
~ Anonymní uživatel
417 příspěvků
19. 11. 2009   #5
-
0
-

Sakra, sem si spatne precetl odpoved od liborba a odpovidam to same :) Sorry

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.138.–
KIIV+42
God of flame
19. 11. 2009   #6
-
0
-

To liborb : me se to nechtelo rozpitvavat.. tak sem vzal "v kodu" jako operator.. a v retezci sem to vynechal :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 197 hostů

Podobná vlákna

Pomoc VBA EXCEL — založil Zbyšek

Prodej výkon svého PC — založil paulending

Zmena velkosti pola — založil pascal-newbie

Vypis dat z databaze podle mesice — založil tribalcz

Práce s více TForm — založil S.Salomon

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý