Vývojový diagram – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vývojový diagram – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.comVývojový diagram – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com

Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
20. 11. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den může mi někdo prosím vás poradit ? s tím to úkolem ? :) vůbec si nevím rady
Vytvořte diagram algoritmu, který posloupnost (pole) o N prvcích upraví tak, že největší číslo z této posloupnosti umístí na poslední pozici.
Všechna čísla v posloupnosti musí být zachována!
Pole nechte naplnit v cyklu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.160.–
wise0
Stálý člen
20. 11. 2009   #2
-
0
-

Pole naplňuješ v cyklu, předpokládám, že uživatelem. Ten zadává nějaká číslice. Tzn. udělej si proměnnou, která bude obsahovat to právě největší číslo. Když uživatel zadá vyšší, bude ta proměnná právě toto. Po skončení načtení čísel, budeš mít pole.
Teď nevím jak je přesné zadání buď:
A) podle celkového počtu prvků v poli, přidej za poslední prvek právě to číslo. (ale pak ho budeš mít i jinde)
B) udělej opět cyklus, kde od daného čísla resp. jeho indexu (zachovej si i jeho index), budeš posouvat všechny následující prvky o n-1 a na poslední přidáš právě onen prvek.

Snad je to srozumitelné :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
20. 11. 2009   #3
-
0
-

díky moc :) máš program dia ? že bych to sem poslal jestli to mám dobře

Nahlásit jako SPAM
wise0
Stálý člen
20. 11. 2009   #4
-
0
-

To nemám. Před pár lety jsme tyhle diagramy různých algoritmů dělali, tak jsem to jen sypal z hlavy. Můžeš to ale vyfotit (PrtSc) a kdyžtak to jako obrázek dát sem.

Nahlásit jako SPAM
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 11. 2009   #5
-
0
-

Připomíná mi to jeden průchod pro BubbleSort. Nejprve do toho pole mají uložit náhodná data (v cyklu) - prostě to pole nějak náhodně inicializovat. A potom projít celé pole a nechat "probublat" nejvyšší hodnotu až na konec pole, tj. (pro úplnost) projít v cyklu celé pole od 1. prvku do N-1 a pro každý prvek udělat porovnání se sousedem. Pokud má soused nižší hodnotu, tak provést prohození prvků pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
20. 11. 2009   #6
-
0
-

tak je to tu

Nahlásit jako SPAM
wise0
Stálý člen
20. 11. 2009   #7
-
0
-

To liborb : ale BubbleSort je na srovnání prvků od nejmenšího po největšího. Proto se těmto algoritmům říká třídící.

Nahlásit jako SPAM
wise0
Stálý člen
20. 11. 2009   #8
-
0
-

To Filip : nejde otevřít. Přejmenuj ten soubor treba vystrizek

Nahlásit jako SPAM
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 11. 2009   #9
-
0
-

To wise : Nechtěl jsem nikterak znevažovat tebou navržené řešení, jenom jsem to zadání pochopil trochu jinak.
A BS to opravdu setřídí od nejmenšího do největšího. Pro pole velikosti N v N průchodech. A jak jsem psal, mě to připadá jako jeden (první) průchod z N, kdy probublá nejvyšší číslo na konec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
21. 11. 2009   #10
-
0
-

tady

Nahlásit jako SPAM
wise0
Stálý člen
21. 11. 2009   #11
-
0
-

To Filip : musim říct, že už si nejsem přesně jist, co který značka znamená, resp. uprostřed A=1,N. Ale vypadá to, že by to mělo být správně.

Nahlásit jako SPAM
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
22. 11. 2009   #12
-
0
-

a toto je taky sparvne ?

Nahlásit jako SPAM
wise0
Stálý člen
22. 11. 2009   #13
-
0
-

To Filip : Nevím, jestli se v diagramech pracuje s polem jinak, než např. v programovacích jazycích, pokud ale ne, tak jsou tam chyby. Např. co znamená POLE < POLE?

Zadáš 5 čísel. Máš proměnnou NEJ. Ta uchovává to největší číslo. Když čísla zadáváš, tak: 1. číslo -> 1 (je první, jediné, tak je největší), 2. číslo -> 5 (teď je prom NEJ 5), 3. číslo -> 3 (stále NEJ = 5), 4. číslo -> 10 (NEJ = 10), 5. číslo -> 7 ( NEJ = 10)

Bylo by dobré si taky uchovat index. Tzn. další proměnná třeba INDEX. Tenhle značí, jakej index má prvek s hodnotou 10. V našem případě to bude index 3 (= 4. číslo). Takže máš už nej číslo. To je 10 a má index 3. No a pak následuje cyklus na přesunutí prvku s nej hodnotou (index 3) na konec.

=>

Začneš přesouvat.
1. číslo -> 1 (nic neděláš)
2. číslo -> 5 (nic neděláš)
3. číslo -> 3 (nic se neděje)
4. číslo -> 10 -> to je nej, takže ho potřebuješ na konec. Proto přejdeš na další prvek a jeho hodnotu přiřadít tomuto indexu předešlému. Tzn. trochu česky :) 4. číslo je N index. Přejdeš na N + 1 prvek a hodnotu N+1 "předáš" prvku s indexem N. Jedeš dál a zjistíš, že jsi na konec. Tak tam vložíš prvek NEJ s indexem INDEX.

Takhle bych to nějak udělal já, nevím, jak je to možno realizovatelné v diagramu. Každopádně zápis POLE<POLE mi přijde zvláštní :)

Nahlásit jako SPAM
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
22. 11. 2009   #14
-
0
-

Ok diky moc za rady :)

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Vývojový diagram — založil ondrašek

Vývojový diagram — založil tomis2

Vývojový diagram — založil Kotysek

Vývojový diagram — založil Beči

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý