POSTFIX,chyba v programe – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

POSTFIX,chyba v programe – C / C++ – Fórum – Programujte.comPOSTFIX,chyba v programe – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

bbeni0
Návštěvník
20. 11. 2009   #1
-
0
-

mam stiahnutý program , keď zadám vstup( postfixový vyraz )tak spadne, niekedy vypíše náhodný výsledok. Je tam chyba alebo dávam zlý vstup ?
Ak dávam zlý vstup napíšte mi prosím vás váš vstup .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.102.–
ondra.holub+1
Stálý člen
20. 11. 2009   #2
-
0
-

Trošku jsem to upravil, aby to vůbec šlo přeložit bez warningů. (Alespoň při použití gcc na Linuxu.)

Celý program by to chtělo trošku přepsat tak, aby se některé části dělaly v nějaké funkci. Jenom kvůli přehlednosti. Ostatní změny jsem okomentoval přímo ve zdrojáku.

// Vzhledem k tomu, ze main je deklarovano jako main()

// a ne main(void), jedna se o C++

#include <stdio.h> // V C++ lepe #include <cstdio>

// Nasledujici headery chybi
#include <cstring>
#include <cctype>
#include <cstdlib>

// Toto neni k nicemu potreba (a navic je to nestandardni)
//#include <conio.h>

// K cemu globalni promenne, kdyz je tam stejne jenom jedna funkce?
double Op[20]; /* zasobnik pre operandy */
int sp; /* pre zasobnik */

int main()
{
char riadok[100];
char s[10];
double Op1,Op2;
char c;
int i,j,k,Bodka;

sp = 0; /* inicializacia zasobnika */
for (i=1;i<100;i++)
riadok[i]=' ';
for (j=1;j<10;j++)
s[j]=0;

printf("Zadajte vyraz v postfixovej notacii:\n");
j=strlen(fgets(riadok, sizeof(riadok), stdin)); // fgets je bezpecnejsi
// j=strlen(gets(riadok));
riadok[j]='='; /* zarazka */
i=0;
zac: while(riadok[i]==' ')
i++;
c=riadok[i];
if(c!='.' && !isdigit(c))
{ /* operator */
if ((c!='=') && (sp<2))
{
printf("nespravny vyraz\n");
return 1; // Tady chybela navratova hodnota
}
if (c!='=')
{
Op2=Op[--sp]; Op1=Op[--sp];
}
switch (c)
{
case '+':
Op[sp++]=Op1+Op2;
break;
case'-':
Op[sp++]=Op1-Op2;
break;
case'/':
if (Op2!=0)
Op[sp++]=Op1/Op2;
else
{
printf("delenie nulou\n");
return 2; // Tady chybela navratova hodnota
}
break;
case'*':
Op[sp++]=Op1*Op2;
break;
case'=':
Op1=Op[--sp];
if (sp!=0) printf("Vyraz nebol spravny\n");
printf("Vysledok=%f \n",Op1);
getchar();
return 3; // Tady chybela navratova hodnota
default:
printf("Neznamy prikaz\n");
return 4; // Tady chybela navratova hodnota
}
}
else
{ /* operand */
k=0;Bodka=0;
while(riadok[i]==' ')
i++;
while((isdigit(riadok[i])) || (riadok[i]=='.'))
{
if (riadok[i]=='.')
{
if (Bodka==0)
{
Bodka=1;
}
else
{
printf("Dve des.bodky v jednom cisle\n");
return 5; // Tady chybela navratova hodnota
}
}
s[k]=riadok[i];
if (k < 9)
k++;
else
{
printf ("Dlhy operand!\n");
return 6; // Tady chybela navratova hodnota
}
i++;
}
if (sp < 19)
{
Op[sp++]=atof(s);
for (j=1;j<10;j++)
s[j]=0; Bodka=0;
goto zac;
}
else
{
printf("Plny zasobnik\n");
return 7; // Tady chybela navratova hodnota
}
}
i++;
goto zac; // To goto je zcela zbytecne, lze nahradit cyklem
return 0;
}


Pokud tomu zadám např.
2 3 + 4 * =
tak to správně vypíše 20.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Rada v programe c++ — založil koral000

Rada v programe c++ — založil koral000

Otáčanie v programe — založil letsthrowq

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý