Text – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Text – Python – Fórum – Programujte.comText – Python – Fórum – Programujte.com

 

xeonikx0
Návštěvník
22. 11. 2009   #1
-
0
-

Chtěl bych udělat něco jako doplnovací kvíz, asi to bude nějak přes entry v Tkinteru, jako že do textového okna napišu větu, a když bude souhlasit s předepsanou větou, napiše to věta je správně vubec nevim jak na to... ale hledam...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.29.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
23. 11. 2009   #2
-
0
-

Něco takového:



#-*- coding: utf-8 -*-
from Tkinter import*
okno = Tk()
Label(okno, text = "Kolik je 4*4?").pack(fill=X)
vstup = Entry(okno)
vstup.pack(fill = X)
def quiz():
text = vstup.get()
if text == "16":
print "dobre"
else:
print "spatne"

Button(okno, text = "Ok", command = quiz).pack()
mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
xeonikx0
Návštěvník
24. 11. 2009   #3
-
0
-

super to je ono, akorat nevim jaké použit kódování, aby mi šli i čárky a háčky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.29.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 11. 2009   #4
-
0
-

To xeonikx : zalezi na nastaveni systemu.. linux obvykle utf8 .. win maj nejakou cp851 nebo kteryho certa

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
24. 11. 2009   #5
-
0
-

KIIV napsal:
To xeonikx : zalezi na nastaveni systemu.. linux obvykle utf8 .. win maj nejakou cp851 nebo kteryho certa


cp1250:-)

To xeonikx :
V podstatě je na vás, jaké kodovaní zvolíte. Akorát ho musíte na začátku souboru deklarovat


#-*- coding: utf-8 -*-

Více na http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2005060801-python-3-lekce

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
xeonikx0
Návštěvník
24. 11. 2009   #6
-
0
-

ale když dam if text== "ččč" tak to nejde pise to dlouhou chybu a podle nastaveni že je odpoved špatně

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.29.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 11. 2009   #7
-
0
-

To Blujacker : terminal

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
H4wk.cz0
Newbie
25. 11. 2009   #8
-
0
-

To xeonikx : Zkus u"ččč"

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.196.–
http://ksp.mff.cuni.cz - Nauč se opravdu programovat
xeonikx0
Návštěvník
1. 12. 2009   #9
-
0
-

super

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.29.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Text — založil asjdkdaskjd

Text — založil Fonadius

Text — založil Anonymní uživatel

Vertikální text — založil homelin

Natočený text — založil geroj

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý