Od Zacatku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Od Zacatku – C / C++ – Fórum – Programujte.comOd Zacatku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Dave-CZ0
Návštěvník
25. 11. 2009   #1
-
0
-

Hoy potrebuju pomoct s programem.......... delam dotaznik a kdyz zadam př.



....;
....;
....;
....;
int Zarizeni;
int Pouziti;

cout << "Vlastnite PC nebo Notebook?\n (1.PC, 2.Notebook, 3.Vlatnim oboji, 4.Nevlastní nic): ";
cin >> Zarizeni;

if(Zarizeni==4)
{
cout << "Chcete zaznam ulozit(1.Ano, 2.Ne)?: ";
cin >> Uloz;
if(Uloz==1)
{
fout << Jmeno << " " << Prijmeni << endl;
fout << Vek << endl;
fout << Mesto << endl;
fout << "Vlastnite PC nebo Notebook?: Nevlastni ani PC ani Notebook" << endl;
fout.close();
}

else
{
fout.close();
remove(Jmeno_soubor);
}

cout << "Chete zpracovat dalsi zaznam(1.Ano, 2.Ne)?: ";
cin >> Opakovani;
if(Opakovani==1)
{
system("CLS");
}
else break;
}
....;
....;
....;
....;

a potrebuju kdyz dam ze chci pridat dalsi zaznam"1" tak potrebuju aby to zase skocilo na zacatek ptogramu a ne aby to pokracovalo dale.....

diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.65.–
sputnikone+1
Věrný člen
25. 11. 2009   #2
-
0
-

Zavři to celé do dowhile smyčky :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
Dave-CZ0
Návštěvník
25. 11. 2009   #3
-
0
-

To sputnikone :
jo to mam cely ten program ve smycce ale jen na tuto otazku kdyz odpovi tak potrebuju aby to slo od zacatku ja kdyz dam at se to ulozi a pam novy zaznam tak mi to jde od otazky ktera je za tim :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.23.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
25. 11. 2009   #4
-
0
-

To Dave-CZ : to nějak nechápu, ale sputnikone ti poradil dobře:

do {

... tvůj kód ...
}while(podmínka);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Dave-CZ0
Návštěvník
25. 11. 2009   #5
-
0
-

To crAzY^ : tak vypada cely program......



#include <fstream>
#include <iostream>
#include <iomanip>
#include <cstring>
using namespace std;


int Opakovani;
int Uloz;


int main ()
{
do{

char Jmeno_soubor[20];
char typ[] = ".txt";

cout << "Zadejte cele jmeno(_ = mezera): ";
cin >> Jmeno_soubor;

strcat(Jmeno_soubor,typ);

ofstream fout(Jmeno_soubor); //Hotovo 100%
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

char Jmeno[15];
cout << "Zadejte kresni jmeno: ";
cin >> Jmeno; //Hotovo 100%
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

char Prijmeni[15];
cout << "Zadejte prijmen: ";
cin >> Prijmeni; //Hotovo 100%
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

int Vek;
cout << "Vek: ";
cin >> Vek; //Hotovo 100%

//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

char Mesto[15];
cout << "Odkud jste?: ";
cin >> Mesto; //Hotovo 100%
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

int Zarizeni;
int Pouziti;

cout << "Vlastnite PC nebo Notebook?\n (1.PC, 2.Notebook, 3.Vlatnim oboji, 4.Nevlastní nic): ";
cin >> Zarizeni;
if(Zarizeni==1){cout << endl;}
if(Zarizeni==2){cout << endl;}
if(Zarizeni==3)
{
cout << "Co vice pouzivate(1.PC, 2.Notebook)"; cin >> Pouziti;
}
if(Zarizeni==4)
{
cout << "Chcete zaznam ulozit(1.Ano, 2.Ne)?: ";
cin >> Uloz;
if(Uloz==1)
{
fout << Jmeno << " " << Prijmeni << endl;
fout << Vek << endl;
fout << Mesto << endl;
fout << "Vlastnite PC nebo Notebook?: Nevlastni ani PC ani Notebook" << endl;
fout.close();
}

else
{
fout.close();
remove(Jmeno_soubor);
}

cout << "Chete zpracovat dalsi zaznam(1.Ano, 2.Ne)?: ";
cin >> Opakovani;
if(Opakovani==1) system("CLS"); else;
} //Problem s ukoncenim.....nezacne to od zacatku...
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

float Cas;
cout << "Kolik hodin denne travite na svem PC ci Notebooku?: ";
cin >> Cas; //Hotovo, Jen chyby zapis do souboru
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

int OS;
int Win;
char Jiny[20];
cout << "Jaky mate operacni system?(1.Windows, 2.Linux, 3.Jiny): ";
cin >> OS;
if(OS==1)
{
cout <<" 1. Windows 95\n 2. Windows 98\n 3. Windows 2000\n 4. Windows XP\n 5. Windows Vista\n 6. Windows 7\n: ";
cin >> Win;
if(Win==1){"-----------------";}
if(Win==2){"-----------------";}
if(Win==3){"-----------------";}
if(Win==4){"-----------------";}
if(Win==5){"-----------------";}
if(Win==6){"-----------------";}
}
if(OS==2){cout << "Mate Linux" << endl;}
if(OS==3)
{
cout << "Jaky?: ";
cin >> Jiny;
}
//Jeste neni zapis
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

int Net;
int Vyuziti;
char Poskytovatel[20];
char Rychlost[15];
char Spokojenost[30];
cout << "Mate pripojeni na internet(1.Ano, 2.Ne)?: ";
cin >> Net;
if(Net==1)
{
cout << "Jak casto pouzivate internet(1.Vubec, 2. Moc ne, 3. Denne?): ";
cin >> Vyuziti;
if(Vyuziti==1){"------------------------------------------------------------";}
if(Vyuziti==2){"------------------------------------------------------------";}
if(Vyuziti==3){"------------------------------------------------------------";}
cout << "Od jakeho poskytovatele?: ";
cin >> Poskytovatel;
cout << "Jakou mate rychlost pripojeni?: ";
cin >> Rychlost;
cout << "Jak jste s pripojenim spokojen(a)?: ";
cin >> Spokojenost;
}
if(Net==2)
cout << " " << endl; //Jeste neni zapis
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

int Kancelar;
int MO;
cout << "Jake pouzivate kancelarske nastroje?(1.Microsoft Office, 2.OpenOffice): ";
cin >> Kancelar;
if(Kancelar==1)
{
cout << " Microsoft?(1.Office XP, 2.Office 2003, 3.Office 2007): ";
cin >> MO;
if(MO==1){"--------------";}
if(MO==2){"--------------";}
if(MO==3){"--------------";}
}
else; //Jeste neni zapis
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

int Pracuji;
int Vydelek;
char Pouzivas[10];
char Prace[20];

cout << "Vydelavate pomoci PC ci Notebooku(1.Ano, 2.Ne)?: ";
cin >> Pracuji;
if(Pracuji==1)
{
cout << "Pouzivate PC ci Notebook ke sve praci?: ";
cin >> Pouzivas;
cout << "Jakou praci delate?: ";
cin >> Prace;
cout << "Jaky je Vas prumerny vydelek?: ";
cin >> Vydelek;
}
else; //Jeste neni zapis
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

int Hodnoceni;
cout << "Jakou by jste ohodnotily tento dotaznik?(Jako ve skole - 1=Vyborny...): ";
cin >> Hodnoceni; //Hotovo, Jen chyby zapis do souboru
//------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cout << "Chcete zaznam ulozit(1.Ano, 2.Ne)?: ";
cin >> Uloz;
if(Uloz==1)
{
fout << Jmeno << " " << Prijmeni << endl;
fout << Vek << endl;
fout << Mesto << endl;
if(Zarizeni==1) fout << "Vlastnite PC nebo Notebook?: PC" << endl;
if(Zarizeni==2) fout << "Vlastnite PC nebo Notebook?: Notebook" << endl;
if(Zarizeni==3) fout << "Vlastnite PC nebo Notebook?: Vlastni oboji" << endl; //Podotazka..............

fout << Cas << " hod" << endl;
fout << OS << endl;
fout << Net << endl;
fout << Kancelar << endl;
fout << Prace << endl;
fout << Hodnoceni << endl;

fout.close();
}
else
{
fout.close();
remove(Jmeno_soubor);
}

cout << "Chete zpracovat dalsi zaznam(1.Ano, 2.Ne)?: ";
cin >> Opakovani;
if(Opakovani==1) system("CLS");


}
while(Opakovani!=2);
}


Tak jako fakt nevim jak to udelat...... aby mi to slo opet odzacatku....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.23.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 11. 2009   #6
-
0
-

jaj tak dej na misto, kde to chces "zrestartovat" prikaz continue;

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
silent0
Stálý člen
25. 11. 2009   #7
-
0
-

nebo prasecinu goto ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.252.–
C#
Dave-CZ0
Návštěvník
25. 11. 2009   #8
-
0
-

To KIIV :

hm ale to nejde......

 int Zarizeni;


int Pouziti;



cout << "Vlastnite PC nebo Notebook?\n (1.PC, 2.Notebook, 3.Vlatnim oboji, 4.Nevlastní nic): ";

cin >> Zarizeni;

if(Zarizeni==1){cout << endl;}

if(Zarizeni==2){cout << endl;}

if(Zarizeni==3)

{

cout << "Co vice pouzivate(1.PC, 2.Notebook)"; cin >> Pouziti;

}

if(Zarizeni==4)

{

cout << "Chcete zaznam ulozit(1.Ano, 2.Ne)?: ";

cin >> Uloz;

if(Uloz==1)

{

fout << Jmeno << " " << Prijmeni << endl;

fout << Vek << endl;

fout << Mesto << endl;

fout << "Vlastnite PC nebo Notebook?: Nevlastni ani PC ani Notebook" << endl;

fout.close();

}



else

{

fout.close();

remove(Jmeno_soubor);

}



cout << "Chete zpracovat dalsi zaznam(1.Ano, 2.Ne)?: ";

cin >> Opakovani;

if(Opakovani==1) system("CLS"); else;

} //Problem s ukoncenim.....nezacne to od zacatku...




Tady potrebuju kdyz dam Opakovani==1 tak chci aby to slo od zacatku ale stale nejde nevim kam mam to continue dat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.23.–
RobinP0
Duch
25. 11. 2009   #9
-
0
-

Dave-CZ : Zkoušel jsem si to přeložit a projít si ten program. Mě to dělá přesně co jsi chtěl. Když dám u posledního dotazu 1, tak se program pustí znova od začátku. Tak nevím. Nebo je problém někde jinde? Jinak chtělo by to ještě poladit. Je třeba myslet, že člověk co to vyplňuje je pouze člověk a může se stát mnoho věcí. Spousty věcí bych udělal jinak. Ale jsem z toho už dneska zblbý. Čumím do toho celý den a to pak vidím i nesmysly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.222.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 11. 2009   #10
-
0
-

if(Opakovani==1) system("CLS"); else; WTF??

if(Opakovani==1) {
system("CLS");
continue;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Dave-CZ0
Návštěvník
25. 11. 2009   #11
-
0
-

To RobinP : Jo? hm to je divny.... me to furt nejde tak teda nevim :-( hm asi dneska na to kaslu pac nevim co s tim :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.23.–
Dave-CZ0
Návštěvník
25. 11. 2009   #12
-
0
-

To KIIV : NN nejde... :-( podar mi to pak zkoci na otazku kolik hodin denne.... :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.23.–
silent0
Stálý člen
26. 11. 2009   #13
-
0
-

Tak tam hod to goto ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.206.–
C#
Dave-CZ0
Návštěvník
26. 11. 2009   #14
-
0
-

To silent :
A jak to mam udelat stale zkousim a nejde mi to :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.23.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
26. 11. 2009   #15
-
0
-

goto neni zrovna nejlepší způsob ale budiž:



OTAZKA:
int a, b, c;
... tvůj kód ...

goto OTAZKA;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý