Dá se vytvořit nějak horní a dolní index v konzoli? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dá se vytvořit nějak horní a dolní index v konzoli? – C / C++ – Fórum – Programujte.comDá se vytvořit nějak horní a dolní index v konzoli? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pidgin0
Návštěvník
25. 11. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
otázka už byla částečně řečena v nadpisu. Ale ještě jednou.
Zajímalo by mě jestli existuje nějaká knihovna pomocí které by se v konzolovém programu dal vypsat dolní a horní index za pomoci jazyka C nebo C++?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.170.–
Reklama
Reklama
makro5110
Duch
25. 11. 2009   #2
-
0
-

Cawte vedeli by ste mi poradiť nejakú knihu alebo niečo dobré na nete kde by som sa naučil robiť s Dev C++???Najlepšie v slovenčine alebo češtine...nie v angličtine....ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.234.–
ondra.holub+1
Stálý člen
25. 11. 2009   #3
-
0
-

To pidgin :

#include <iostream>

#include <locale>
#include <locale.h>

int main()
{
setlocale(LC_ALL, "");
std::wcout.imbue(std::locale(""));

std::wcout << L"aⁿ¹²³\n";
}
Zkoušel jsem na Linuxu v gcc.

Bohužel jiný index než zmíněné ⁿ¹²³ v unicode neznám. Pokud nemáte nějaký znak ve fontu, ve kterém tu konzolu zobrazujete, tak tam ten znak nejspíš nedostanete. Možná v nějakém specifickém terminálu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.160.–
ondra.holub+1
Stálý člen
25. 11. 2009   #4
-
0
-

To ondra.holub : Tak bohužel, horní indexy 1, 2, 3 a n se vložily jenom jako ⁿ¹²³.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.160.–
pidgin0
Návštěvník
25. 11. 2009   #5
-
0
-

To ondra.holub : díky moc ale taky jsem zaznamenal toto, kompiloval jsem pomocí g++, ale to samé pomocí gcc mi to zase nejde zkomilovat, ael to bude asi něco na mé straně

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.170.–
ondra.holub
~ Anonymní uživatel
253 příspěvků
26. 11. 2009   #6
-
0
-

To pidgin : Vzhledem k tomu, že se jedná o C++ zdroják, tak je třeba to překládat pomocí g++. gcc defaultně překládá C zdroják.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Horni, dolni mez intervalu — založil vitamin

Konzole a horní index — založil whysper

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý