MSSQL - PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MSSQL - PHP – PHP – Fórum – Programujte.comMSSQL - PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
el
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
26. 11. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s propojením stránky psané v php (musí být na localhostu) s mssql. Jde o to, že budu mít DB se kterou bude pracovat program psaný v C# a dále by s touto DB měla pracovat zákaznická část psaná právě v php.

Jelikož pracuji převážně v C# tak by mě zajímalo, jesli si stačí nainstalovat třeba jen Apache a se přes něj(localhost) připojit do DB?
Nebo jestli je vhodnější nějaká jiný nástroj(xamp...).

Nějaké informace o připojení jsem našel ale tento problém jsem nikde vyřešený nenašel.

Dík za info.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
26. 11. 2009   #2
-
0
-

potrebujes urcite apache a php.. pak nastavit .. doporucuju naucit se nastavovat rucne.. ja osobne zadny "baliky" apache+php+cokoliv nepouzivam.. je to obvykle nastaveny vselijak.. klidne povoli zkraceny php tagy nebo nejvetsi nesmysl v dejinach php zvany magic_quotes_gpc a treba i register_globals

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lordest0
Super člen
26. 11. 2009   #3
-
0
-

ak mas linux, tak programy hentoho typu si nedavaj a radsej si nainstaluj rucne apache a vsetko co k tomu potrebujes sam a nastav podla seba ako ti to vyhovuje.. tzn. normalne cisty apache a iba to, co k tomu naozaj potrebujes..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
marioff0
Expert
26. 11. 2009   #4
-
0
-

nieco sa mi zda ze priamo Microsoft ma driver na prepojenie php a mssql. Urcite som to uz raz videl spolu frcat. Pohladaj si to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
el
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
29. 11. 2009   #5
-
0
-

Tak php, apache ... to bych měl ale ted jak to udělat abych propojil DB kterou mám v souboru *.mdf se stránkou na localhostu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
30. 11. 2009   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
el
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
30. 11. 2009   #7
-
0
-

To jo ale to musím mít přece nějak řečeno tomu sqlserveru kde se soubor *.mdf nachází ne? nebo se tam dá dát přímo jako fyzické umístění? jako že bych místo:



$server = 'KALLESPC\SQLEXPRESS';
$link = mssql_connect($server, 'sa', 'phpfi');


dal něco jako :


$server = 'databaze.mdf';
$link = mssql_connect($server, 'sa', 'phpfi');


PS: dík za každou radu .. jsem z toho docela nešťastný

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
KIIV+42
God of flame
30. 11. 2009   #8
-
0
-

sem cetl ze se chces pripojit k MSSQL serveru... ne k souboru accessu... kde mas pak ten server?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
30. 11. 2009   #9
-
0
-

K mdf se nepřipojíš. Musíš využít služeb MSSQL serveru, tzn. že se připojíš k serveru, řekneš mu, kterou db chceš použít a zbytek necháš na něm. Samozřejmě musí být ten server správně nastavený.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
el
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
30. 11. 2009   #10
-
0
-

No to je právo ono na čem jsem ztroskotal ... nevím jak mou db sql serveru nastavit. Protože jsem to jednou dělal v 2005 ale toto je DB 2008 (tu jsem dostal od kolegy a s tou musím pracovat) .

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

PHP a MSSQL — založil Kowalsky95

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý