Použil jsem OpenOffice texťák k vytvoření poměrně komplikované tabulky (velmi rychlé)
Uložil jsem soubor jako xxxx.html (kontrola v prohlížeči -> čeština OK ale stránka je v charset=iso-8859-2)
Tu tabulku jsem potřeboval vypreparovat a vložit do editoru do HTML kódu v utf-8. Zkoušel jsem různé postupy, ale vždy jsem dostal v tabulce zkomolené ž (jednou ľ jindy čtvereček)
Neznáte nějakou fintu jak na to ?
(Pro příště ...je možné že ž není jediný znak špatně převedený)
P.S. Když ten xxxx.html otevřu v Notepadu, jsou ž zobrazena jako měkké malé L => ľ
Fórum › HTML / XHTML
Problém s diakritikou - převod charset=iso-8859-2 na utf-8
Používám TextPAD a ten to nesvede, ba naopak někdy se šprajcne při načtení vlastních souborů kt. minule vytvořil.
Mohl bys zkusit ten soubor otevřít v PSPadu přepsat iso-8859-2 na utf-8 a uložit jako utf-8 a otevřít v browseru ?
Jestli to bude fungovat, tak by to byl pro mě důvod k přechodu (jinak bez přičiny nerad měním dlouho používané produkty)
DiK za ochotu
To Petroff : tam mas divnej mix html entit s obcasnejma znakama s diakritikou.. to se blbe prevadi ...
jeste ze sou v pspadu konvertory i pro to
http://fik.atspraha.cz/kiivtest/table_vojtoma.utf8.html
Ale s tím ž (viz oddlužení , družstva ) si neporadí taky:
Oddluľení
Osobní bankrot
Asi by to chtělo specialní konverzní utilitu (která by pracovala v ASCII rozsahu #80 - #FF tj. 128-255) a převedla znaky na HTML entity. A pracovala s iso-8859-2 tabulkou tak jak ji používá OpenOffice.
Já nějakou udělám, tady by se hodil editor, který by ji umožňoval použít jako plugin (stiskneš tlačítko a soubor v editoru je překonvertován). Tuto možnost TextPAD nemá :-(
Notepad++ má tlačidlo, ktoré prekonvertuje súbor do UTF-8. Potom ho treba len uložiť. (Format -> Convert to UTF-8)
Notepad++ na SourceForge:
http://sourceforge.net/projects/notepad-plus/
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Převod souboru do UTF-8 — založil tom*p
Převod z windows-1250 do utf-8 — založil Vítězslav Titl
Převod porovnání databáze do utf-8 — založil fix