Ubehnuty cas – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ubehnuty cas – Pascal – Fórum – Programujte.comUbehnuty cas – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

dalaman0
Věrný člen
1. 3. 2006   #1
-
0
-

Existuje v pascale nejaka funkcia ktora by
merala a zobrazovala ubehnuty cas od startu programu?
Napadlo ma porovnat winowsovi cas na zaciatku a na konci, no ne je nieco ine?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
dalaman0
Věrný člen
24. 3. 2006   #2
-
0
-

Naozaj neviete, aspon naznak...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Farundel0
Super člen
25. 3. 2006   #3
-
0
-

No ja sice pascalista nejsem, ale je mi lito, ze ti nikdo neodpovida, tak zkusim...s tim windowsovskym casem nevim, ale urcite ma Free/Turbo/Borland Pascal nejakou funkci, ktera vraci DOS/BIOS cas nebo neco takovyho...zkus hledat v dokumentaci, urcite neco uzitecnyho [url=http://community.freepascal.org:10000/docs-html/rtl/sysutils/time.html]najdes[/url]...ja mam osobne nainstalovanej free pascal, takze ten odkaz vyse je na prave jeho dokumentaci...pokud pouzivas Turbo Pascal, napoveda je (pokud si dobre vzpominam tech sest, sedm let do minulosti ;o)) primo v IDE...

a trochu konkretne: pokud chces merit dobu, po kterou program bezi, zkus si na uplnym zacatku programu ulozit do promenne cas, kdy program zacal a pak (pokud ho chces vypisovat prubezne) v nejakym cyklu vypisovat rozdil pocatecniho a aktualniho casu v kazdy iteraci toho cyklu...

v pascalu jsem uz dlouho nedelal, tak to napisu "python-style pseudocodu":

pocatecniCas = aktualniCas()


while pokracovat:
...
print aktualniCas() - pocatecniCas
...

print 'Program bezel', aktualniCas() - pocatecniCas, 'sekund.'
omlouvam se, jestli to neni to, co jsi chtel vedet a/nebo jestli je tenhle priklad na tebe moc primitivni, nevim jak na tom s programovanim jsi...snad neurazim ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
dalaman0
Věrný člen
27. 3. 2006   #4
-
0
-

OK. diky, aj mna napadlo nieco podobne. Cosi som stlkol.. Chcel som to dat do skriptov ale neni tam miesto na pascal.. Keby ste niekto chceli ten kod tak ma skontaktujte.... Diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Farundel0
Super člen
27. 3. 2006   #5
-
0
-

nemas zac

no jestli tam neni kategorie pro pascal tak je to chyba a mel by to nekdo spravit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

čas v c++ — založil programator453

Čas — založil Kenvelo

Čas — založil šampík

Generovací čas — založil Jan Malý

Cas a datum — založil Grungy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý