Dotaz k prikazu SELECT – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dotaz k prikazu SELECT – MySQL – Fórum – Programujte.comDotaz k prikazu SELECT – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza0
Stálý člen
9. 10. 2006   #1
-
0
-

Ahojte. Neřeknu vám konkrétní příklad, ale dejme tomu, že mám tabulku, která má 50 sloupců a já chci zobrazit všechny, kromě dvou... Musím za příkaz SELECT vypsat všech 48 sloupců, ktere chci zobrazit, nebo lze nějak napsat SELECT * bez sloupce1 a sloupce39? Děkuji moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Reklama
Reklama
Honza0
Stálý člen
10. 10. 2006   #2
-
0
-

Koukal jsem se vsude mozne, ale nenasel jsem nic takoveho... opravdu nikdo nevi, jestli se to nejak da, nebo ne :(... Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
dalaman0
Věrný člen
10. 10. 2006   #3
-
0
-

Napada ma len for cyklom vypisat do premennej sql prikaz. a cez if osetris aby sa ti tam nevypisali dane stlpce...
NEviem ci xapes... HM?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
xdrm0
Newbie
10. 10. 2006   #4
-
0
-

sloupce to chce vyjmenovat pokazde do select. Muzes si to usnadnit, teda aspon v ORACLE: select column||',' from all_colums where table ='TABLE';

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
10. 10. 2006   #5
-
0
-

Aby nebylo nutné sloupce pracně vypisovat, načetl bych si všechny jejich názvy přes "describe nazev_tabulky", prošel je cyklem, který by sestavoval sloupce a ty který nechci zaadit do dotazu bych jednoduše ošetřil podmínkou:



if(sloupec != "nazev sloupce1" && sloupec != "nazev sloupce49")) {
//Pridat do dotazu
}
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Smokie0
Expert
11. 10. 2006   #6
-
0
-

D1ce napsal:

Aby nebylo nutné slupce pracně vypisovat, načetl bych si všechny jejich názvy přes "describe nazev_tabulky", prošel je cyklem, který by sestavoval sloupce a ty které nechci zařadit do dotazu bych jednoduše ošetřil podmínkou:



if(sloupec != "nazev sloupce1" && sloupec != "nazev sloupce49")) {
//Pridat do dotazu
}



Alebo to mozes rovno osetrit v SQL prikaze pomocou WHERE (slupec <> 'nazov1') AND (sloupec <> 'nazov2')...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
11. 10. 2006   #7
-
0
-

Smokie , myslim ze to by porovnavalo s hodnotou stlpca v citanom riadku... nie nazov stlpca...

D1ce, presne takyto postup som myslel , len ty si to napisal zrozumitelnejsie :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Honza0
Stálý člen
8. 11. 2006   #8
-
0
-

Dekuji za odpovedi. Vyzkousim to.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
8. 11. 2006   #9
-
0
-

D1ce píše:#
# Aby nebylo nutn? slupce pracn? vypisovat, na?etl bych si v?echny jejich n?zvy p?es "describe nazev_tabulky", pro?el je cyklem, kter? by sestavoval sloupce a ty kter? nechci za?adit do dotazu bych jednodu?e o?et?il podm?nkou: #
#

#
#if(sloupec != "nazev sloupce1" && sloupec != "nazev sloupce49")) {#
# //Pridat do dotazu#
#}#
#


A stoji to za to? Pochybuju, ze se nactenim tri sloupcu ziska nejaky zasadni cas. To nacteni pres DESCRIBE zabere imo o dost vic casu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý