Nastavení console – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nastavení console – C / C++ – Fórum – Programujte.comNastavení console – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

jisla0
Newbie
28. 11. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,

Potřebuji nastavit velikost a barvu conzole při spaní konsolové aplikace.
Děkuji za radu.

Jisla

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.100.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 11. 2009   #2
-
0
-

spust si jakejkoliv program dej vlůastnosti a tam si vyber barvu pozadi pismo atd

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
jisla0
Newbie
28. 11. 2009   #3
-
0
-

Myslím nastavit consoli při psaní programu. Nějakou funkci jako : "_setConsole (barva, soradnice_X, souradnice_Y).
Existuje něco takového v C++?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.100.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 11. 2009   #4
-
0
-

no to nevim ale rekl bych ze asi ne

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
jisla0
Newbie
28. 11. 2009   #5
-
0
-

Už jsem to někde viděl. Musela být includnuto <windows.h.>. Pak se dala nastavit velikost consolového okna, jeho poloha a barva.
Ale jak hledám , tak nikde nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.16.–
midin0
Věrný člen
28. 11. 2009   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.64.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 11. 2009   #7
-
0
-

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms682073%28VS.85%29.aspx jak bylo zmineno.. prvni odkaz pro MSDN console

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jisla0
Newbie
1. 12. 2009   #8
-
0
-

Děkuji, jisté informace jsem načerpal, ale mám tu další problém.
Použiju v svém kódu následující:

system("Color 1B");


To abych změnil barevné schéma console, ale pokud pak hotový program nakopíruji na sdílený disk jiného počítače a vzdáleně ho spustím, tak výpis vypadá následovně:

"\\czcad1\slav
Program CMD.EXE byl spuštěn a jako aktuální cesta byla nastavena cesta uvedená výše.
Cesty UNC nejsou podporovány
Jako výchozí bude použit adresář windos"

Nevíte co to přesně znamená a jak to napravit

Děkuji Jisla

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.100.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 12. 2009   #9
-
0
-

To jisla : nemuzes to spoustet ze sitoveho disku

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jisla0
Newbie
1. 12. 2009   #10
-
0
-

Třeba nemůžu.
Otázka je proč ? Program jinak pracuje normálně. Je to tím, že používám příkazy které nějak modifukují CMD?
Promiťe za hloupé dotazy, ale stále se jen učím i 56 letech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.100.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 12. 2009   #11
-
0
-

To jisla : i odpoved proc mas v te chybove hlasce napsanou.. mrkni co je UNC (zjistis ze to sou pravdepodobne ty sitovy adresy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Nastavení Console icon — založil Mutagen

Console.WriteLine — založil funkce

Console v Eclipse — založil sikus

Console i Form — založil rybar73

Console in java — založil sleepy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý