<option> – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

<option> – PHP – Fórum – Programujte.com<option> – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Milan0
Stálý člen
9. 10. 2006   #1
-
0
-

da sa nejak nastavit aby hodnota v <select><otion...> bola nastavena na hodnotu na zaklade vysledku dotazu z mySQL? pretoze ak uzivatel chce spravit update svojho profilu aby napr. mesto v ktorom byva nemusel vyberat znova ak ho nechce menit... dufam ze ma chapete:) dikes za odpovede...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Reklama
Reklama
Roman0
Newbie
10. 10. 2006   #2
-
0
-

ano, staci na vybranem radku pridat polozku selected:

<OPTION VALUE="XXX" SELECTED>vybrana volba</OPTION>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
10. 10. 2006   #3
-
0
-

Ja bych to udelal nak takhle...



$vysledek = [i]vysledek dotazu[/i];
$polozky = array ("[i]polozka 1[/i]", "[i]polozka 2[/i]", "[i]polozka 3[/i]"); // polozky tagu <select>
echo("<select>");
for($i=0; $i < count($polozky); $i++){
echo("<option");
if($vysledek == $polozky[$i]){
echo(" selected");
}
echo(">".$polozky[$i]."</option>");
}
echo("</select>");

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Milan0
Stálý člen
11. 10. 2006   #4
-
0
-

dikes moc... toto ma teda nenapadlo;) terza uz len kopirovat tie optiony ... mam ich tam okolo 150:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Michal Zima0
Super člen
11. 10. 2006   #5
-
0
-

Zelenáč napsal:

Ja bych to udelal nak takhle...



$vysledek = [i]vysledek dotazu[/i];
$polozky = array ("[i]polozka 1[/i]", "[i]polozka 2[/i]", "[i]polozka 3[/i]"); // polozky tagu <select>
echo("<select>");
for($i=0; $i < count($polozky); $i++){
echo("<option");
if($vysledek == $polozky[$i]){
echo(" selected");
}
echo(">".$polozky[$i]."</option>");
}
echo("</select>");



Ta složitá podmínka jde ještě zjednodušit:
for($i=0, $poc_polozek = count($polozky); $i < $poc_polozek; $i++) {

echo "<option". ($vysledek == $polozky[$i]) ? " selected="selected"" : ">";
echo $polozky[$i]."</option>";
}
echo "</select>";


A ty jednotlivé položky bych taky nacpal do databáze - bude s nimi jednodušší pořízení.
A u toho tagu option jsem dal selected="selected" - to je kvůli tomu, jestli to budeš chtít v XHTML (v HTML to tak být nemusí). Pokud ti ta celá podmínka v tom echu nebude fungovat (nezkoušel jsem ji), tak od ní odděl to "<option". A u foru jsem dal tu fci do definice proměnných - tam taky patří (na co ji vykonávat při každém průchodu cyklem?).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý