Char vo for – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Char vo for – C / C++ – Fórum – Programujte.comChar vo for – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Rastislav Cupa
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
29. 11. 2009   #1
-
0
-

#include <iostream>

#include <fstream>


using namespace std;
ofstream zap("Skola.txt");
ifstream citac("VSTUP.in");

int main()
{
zap << "a) Janosik bohatym berie a dava chudobe!";
char z;
citac.get(z);
if (z=='1')
zap<<"\na) Nazbijal som: "<<z<<" dukat ";
else if (z>'1' && z<'5')
zap<<"\na) Nazbijal som: "<<z<<" dukaty ";
else
zap<<"\na) Nazbijal som: "<<z<<" dukatov ";


int i;
for (i=0;i==z;i++) //tato cast nefunguje
cout<<"\na) Tu mas dukat!";
}


Dobry den
Som uplny zaciatocnik v C++ a neviem ako mam spravit aby podla premenej z (cele cislo) mi zopakovalo obsah tela cyklu for.Na vstupe bude len cele kladne cislo takze by sa mohlo nacitat aj nejakym inym sposobom ak existuje.
Napr.Ak mam na vstupe 4
Na vystupe aby bolo:
a) Janosik bohatym berie a dava chudobe!
a) Nazbijal som: 4 dukaty
a) Tu mas dukat!
a) Tu mas dukat!
a) Tu mas dukat!
a) Tu mas dukat!

Dakujem velmi pekne za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.240.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
29. 11. 2009   #2
-
0
-

To Rastislav Cupa : for (i=0;i==z;i++)
změnit na for (i=0;i<z;i++)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Rastislav Cupa
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
29. 11. 2009   #3
-
0
-

To crAzY^ : Ani takto to nefunguje stale mi vetu: a) Tu mas dukat! zobrazi 50x
vyskusal som toto:
int a=z
cout<<a<<z;
a a malo hodnotu 50 takze v tom je nejaky problem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.240.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
29. 11. 2009   #4
-
0
-

aha nevšiml jsem si, že z je typu char:
použij funkci atoi() z knihovny cstdlib...
for (i=0;i<atoi(z);i++)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Rastislav Cupa
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
29. 11. 2009   #5
-
0
-

To crAzY^ : Takze som pridal #include <cstdlib>
riadok s cyklom zmenil na: for (i=0;i<atoi(z);i++)

a kompilator pise:

In function `int main()':|
error: invalid conversion from `char' to `const char*'|
error: initializing argument 1 of `int atoi(const char*)'|
||=== Build finished: 2 errors, 0 warnings ===|

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.240.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
29. 11. 2009   #6
-
0
-

for (i=0;i<atoi(&z);i++); sem zapomněl že atoi přebírá adresu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Rastislav Cupa
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
29. 11. 2009   #7
-
0
-

To crAzY^ : :)))) ja z teba nemozem :D uz to funguje dakujem ti...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.240.–
Wizard0
Stálý člen
29. 11. 2009   #8
-
0
-

Hh zenit :). Inak preco nacitas cislo ako znak? Co ked dostanes na vstup 2, 3, 4 ciferne cislo? Nacitaj ho do int a ptom sa uz nemusis zahadzovat z nejakym konvertovanim do integeru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
29. 11. 2009   #9
-
0
-

To Wizard : JJ Zenit :) ides aj ty na Zenit? v tej ulohe bude na vstupe len 1 cifer. cislo vobec nemam tusenia ako ho nacitat do int (funkcia cin.get() pokial viem pracuje len s char).
Na nacitavanie vstupov poznam len cin.get() a cin.getline() a s tymi na ulohy v Zenite nevystacim.
Prosim ta mohol by si mi napisat aj nejake ine funkcie na vstupy alebo najlepsie zdroj kde by som sa ich naucil.Mozno by som mohol pouzit aj tie z normalneho C.

Trebalo by mi pomoct s tymto:

Mam vstup: 24 69 20 78 6
a potreboval by som aby 24 bola v premennej int c1, 69 v int c2 atd.

Vdaka za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.240.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
30. 11. 2009   #10
-
0
-

Objekt cin na načítání bude asi nejlepší volba. Konec konců jeho metody používáš...



int cislo;
cin >> cislo;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 11. 2009   #11
-
0
-

To Matrix17 : Ze ma to nenapadlo !? v jednoduchosti je krasa vdaka za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 149 hostů

Podobná vlákna

C++ char — založil 3ker

CHAR — založil Jeyekomon

Const char v C — založil Halancik

String^ to Char* — založil john

Pointer na char — založil _Radek_

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý