Kódování – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kódování – MySQL – Fórum – Programujte.comKódování – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
wise0
Stálý člen
29. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdravím kolegové,

mám takový zádrhel.

Pro jednoho mého klienta dělám aukční web. Aukce jsou řešeny ajaxem a javascriptem z důvodu realtimu.

Zrovna pracuju na diskusi pod aukcí a mám tu problém s kódováním.

Probíhá to následovně:

Otevře se aukce -> input pro zadání příspěvku -> potvrzení -> ajax -> vložení záznamu do databáze -> update divu

Problém nastává při komunikaci klient -> server, jelikož se posere kódování.

Databáze je v utf8, tabulka taky, soubor taky.
Všude jinde mi to funguje, jen ne zde.

Zde je export tabulky:



CREATE TABLE IF NOT EXISTS `discuss` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`ddate` varchar(12) NOT NULL,
`user_id` int(11) NOT NULL,
`main_text` varchar(255) NOT NULL,
`auction_id` int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `ddate` (`ddate`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1


Setkal se někdo s tímto problémem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.16.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
Reklama
Reklama
ehm
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
29. 11. 2009   #2
-
0
-

Máš utf-8 definované aj v meta tagu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.59.–
wise0
Stálý člen
29. 11. 2009   #3
-
0
-

jj, taky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.199.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
3. 1. 2010   #4
-
0
-

takže jestli je problém mezi klient server, proč píše do db fora???
problém bude asi v tom ajaxovym kodu, ktery to posila...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Kódování — založil wise

Kódování — založil Alf

Kódování — založil Farrell

Kódování — založil viky

Kodovaní znaků — založil Redby

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý