Ahoj, mate nikdo zkušenosti z jazykem PERL ? popřípadě jaké díky moc :)
Fórum › Offtopic
Programujete nikdo v PERL ? pište zkušenosti ;)
No potřeboval bych třeba vědět
- Do jakeho rozsahu se daji delat webove/ okenni aplikace
- jake IDE je za potreby
a kdybyste my ukazaly nejaky kody + nejaky aplikace ke stazeny vytvorenne v PERLU tak se zlobit opravdu nebudu :)
PŘEDEM DÍKY MOOOC !
aha KIIVE díky moc ... a neposlal bys me do posty nebo sem nejaky odkaz abych si mohl stahnut program delany v PERL jen pro zajimavost ? ... kody uz jsem nejaky vygooglil ...
To gatuso : myslim ze ppm (perl package manager) co je napriklad v ActivePerlu bude v perlu naprogramovanej.. krom toho je to okenni aplikace (nejaky widgety nebo podobne)
To gatuso : http://cs.wikipedia.org/wiki/Perl tady je toho o PERLu celkem hodně...
díky kámo už se učim ... pro začínajici jsem našel toto http://perl.lukada.cz/download/perl.pdf kdyby nekdo mel zajem ;)
//edit: jen dotaz .. do jake sekce zde na foru mam psat ohledne jazyka PERL ? díky ;)
Please jen dotaz ... da se makat ve Visual Studiu s PERLEM ? ... jak jsem cet tak porad pisou nejaky "interpret" si mam stahnou bo co .. díky za radu ;)
//edit: to PC_maniak: jo vím ... změním to na "Programovací jazyk PERL" ;) pokud to teda pude ...
//edit2: hele tak to zmenit nejde :( ... POSÍM MODERÁTORY JESTLY BY MĚ NEZMĚNILY POPISEK NA "Programovací jazyk PERL" DÍKY !
Ahoj vsem,
prosim o pomoc, mam script, ktery se konekti na db a provadi aktualizaci dat a insert.
Problem je v tom, ze mi uzivatel zamyka tabulku. Neexistuje nejaky prikaz, aby po commit uzivatel
tabulku nezamykal?
Predem diky za odpovedi.
my $dbh = DBI->connect("dbi:Oracle:host=$s_host;sid=$s_sid","$s_user","$s_pass",{RaiseError => 1,AutoCommit => 0}
) || die "Database error: $DBI::errstr" &fce_read_input ("yes");
START:
if ($input eq 'K') { goto KONEC; }
...
...
$sql1 = qq {"update..."};
$dbh->do( $sql1 );
$dbh->commit;
goto START;
KONEC:
$dbh->disconnect;
muzes dat rollback.. ale pak se ti moc dat neulozi :)
netusim jak by to pak mohlo jinak ukladat do databaze aniz by si to zamklo tabulku .. (snad jen zamykani radku)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa

Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
EH, NIKDO — založil Jakub
Ptal jsem se všude, ale nikdo neví — založil Bota123
Programatori v C# piste — založil Charlie
Rady do začátku - pište PLEASE — založil gatuso