Dobrý den, v programování teprv začínám, tak se vám nějak pokusim vysvětlit můj problem, pokouším se v Microsoft Visual Basic vytvořit program, který mi bude spouštět .bat soubor s dvěma určitými parametry. Funguje to tak, že jsem si udělal tři odkazy který spouští můj "start.bat" soubor s parametry:
Public Class Form1
Private Sub LinkLabel1_LinkClicked(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.LinkLabelLinkClickedEventArgs) Handles LinkLabel1.LinkClicked
System.Diagnostics.Process.Start("C:\Program Files\SLOZKA\start.bat", "3")
End Sub
Private Sub img1(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles PictureBox1.Click
System.Diagnostics.Process.Start("C:\Program Files\SLOZKA\start.bat", "1")
End Sub
Private Sub img2(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles PictureBox2.Click
System.Diagnostics.Process.Start("C:\Program Files\SLOZKA\start.bat", "2")
End Sub
End Class
Takže když kliknu na první odkaz, spustí se start.bat s parametrem 1 (pomocí %1 ho vypíšu)
A já potřebuju, kdyz nejaky soubor spustim v tom mém programu, aby se mi soubor start.bat spustil i s parametrem cesty spuštěného souboru, snad to jeste dovysvetlim prikladem:
1. např. na ploše spustim program AHOJ.exe v programu MUJPROGRAM.exe
2. Otevre se program MUJPROGRAM.exe kde kliknu např na druhý odkaz
3. Spustí se soubor START.bat, kde parametr 1 (%1) == 2 a a parametr 2 (%2) == 'celá cesta k souboru AHOJ.exe'
4. Soubor MUJPROGRAM.exe se zavře a spustí se soubor START.bat, kde parametr %1 == 2 a %2 == cesta k souboru
Prosim všechny kdyby jste mi v tomto poradily, pokousel jsem neco najit, ale nikde sem nic nenasel.
Diky