Rolovací okno – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rolovací okno – PHP – Fórum – Programujte.comRolovací okno – PHP – Fórum – Programujte.com

 

homelin0
Newbie
30. 11. 2009   #1
-
0
-

Caute,
potřeboval bych udělat zatahovací okno pro moje stránky(potřebuju to na komentáře).
Představoval bych si to tak že je článek a pod ním je napsáno komentáře a když se na něj klikne tak pod ním vyskočí okénko
s komentáři a po opětovném kliknutí se zase zavře, ale bez znovunačítání celé stránky. Hledal jsem to na googlu ale nevím pod jakým klíčem to mám hledat, ani na jiných forech jsem nemohl nic najít. Kdybyste mohli my sem hodit zdrojový kod jak to udělat komentáře udělám to není problém. Předem děkuju!

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
marioff0
Expert
30. 11. 2009   #2
-
0
-

Sice to nepatri do PHP, bo s tym nema nic spolocne (ak tak max. vypisovanie komentarov), ale tu mas nieco z hlavy (neskusane):

<script type="text/javascript">

function otvorZatvor(akeid) {
var stav=document.getElementById(akeid).style;
if (stav.display=="block") { stav.display="none"; } else { stav.display="block"; }
}
</script>

<span onclick="otvorZatvor('komentare');">Komentáre (8) - kliknutím ich otvoríte</span>
<div id="komentare" style="display:none;">
1. Komentár
2. Komentár
3. Komentár
4. Komentár
5. Komentár
6. Komentár
7. Komentár
8. Komentár
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
d.mostek0
Návštěvník
30. 11. 2009   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
www.dominik-mostek.cz
homelin0
Newbie
30. 11. 2009   #4
-
0
-

jj dik funguje to. sry já jsem myslel že bych to mohl udělat přes PHP. ale fakt dikec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
marioff0
Expert
30. 11. 2009   #5
-
0
-

samozrejme sa da pekne vyrolovanie bez problemu urobit aj klasickym javascriptom... molocha jQuery nepouzivam, tak s tym neporadim....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
homelin0
Newbie
30. 11. 2009   #6
-
0
-

o JQuery taky uvažuju ale první to rozjedu bez JQuery a pak sa s tim budu hrat pac ja zacinam takze to budu tepru skusat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
d.mostek0
Návštěvník
30. 11. 2009   #7
-
0
-

To marioff : Samo, že dá, ale přijde mi to jako "znovu objevovat kolo". Možná, že jQuery je moloch, ale šetří mnoho práce, času a nervů. Dříve jsem si psal všechno sám, ale teď jsem začal používat jQuery a jsem 100% spokojen.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
www.dominik-mostek.cz
homelin0
Newbie
30. 11. 2009   #8
-
0
-

jeste bych se chtel zeptat co znamena to akeid v function otvorZatvor(akeid) dkec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
d.mostek0
Návštěvník
30. 11. 2009   #9
-
0
-

To homelin : To je parametr, který ti určuje který ten prvek se ti má skrýt (je to jeho ID).
<div id='formular'>...</div>
Tak pak to akeid se bude rovnat 'formular'

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
www.dominik-mostek.cz
Lordest0
Super člen
30. 11. 2009   #10
-
0
-

pre rolovanie v jQuery stačí použiť metódu slideToggle(rýchlosť písomne napr. "normal");

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.33.–
homelin0
Newbie
1. 12. 2009   #11
-
0
-

ještě bych měl jeden dotaz:

<?php include_once("/menu/head.php") ?>

Proč my tohle nefunguje? kdyz píšu takhle odkaz v HTML tak to funguje ale v PHP to nefunguje. Mohl by mě prosím někdo poradit jak se to děla? na všech tutoriálech je jenom odkaz který ukazuje do stejného adresáře. Nemůžu najít jak to odkázat do složky root a s tama pak do dalších adresářů. Předem díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
Lordest0
Super člen
1. 12. 2009   #12
-
0
-

To homelin :
staci si najst a precitat tuto funkciu na php.net

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.33.–
marioff0
Expert
1. 12. 2009   #13
-
0
-

To homelin :
lebo php hlada subory podla toho kde sa nachadza subor s prikazom, resp. kde bol inkludovany, cize ak je subor s prikazom v roote (teda na zaciatku adresarovej struktury), a inkludovany subor v priecinku menu, prikaz bude vyzerat:

<?php include("menu/head.php"); ?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
homelin0
Newbie
1. 12. 2009   #14
-
0
-

jj tohle jsem pochopil ale co když je prikaz ve slozce root/archiv/neco.php a includovany soubor je v root/menu/paticka.php
proto jsem tam dával to lomítko ale PHP mě to nebere.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
homelin0
Newbie
1. 12. 2009   #15
-
0
-

už jsem to pochopil mě už to kámoš psal ale zaměnily sme pojem o adresář výš a o adresář míň. :D měli sme to naopak. :D ale dík za ochotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Rolovací obsah — založil Vita

Okno 2 — založil Hanz.S

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý