Caute,
potřeboval bych udělat zatahovací okno pro moje stránky(potřebuju to na komentáře).
Představoval bych si to tak že je článek a pod ním je napsáno komentáře a když se na něj klikne tak pod ním vyskočí okénko
s komentáři a po opětovném kliknutí se zase zavře, ale bez znovunačítání celé stránky. Hledal jsem to na googlu ale nevím pod jakým klíčem to mám hledat, ani na jiných forech jsem nemohl nic najít. Kdybyste mohli my sem hodit zdrojový kod jak to udělat komentáře udělám to není problém. Předem děkuju!
Fórum › PHP
Rolovací okno
Sice to nepatri do PHP, bo s tym nema nic spolocne (ak tak max. vypisovanie komentarov), ale tu mas nieco z hlavy (neskusane):
<script type="text/javascript">
function otvorZatvor(akeid) {
var stav=document.getElementById(akeid).style;
if (stav.display=="block") { stav.display="none"; } else { stav.display="block"; }
}
</script>
<span onclick="otvorZatvor('komentare');">Komentáre (8) - kliknutím ich otvoríte</span>
<div id="komentare" style="display:none;">
1. Komentár
2. Komentár
3. Komentár
4. Komentár
5. Komentár
6. Komentár
7. Komentár
8. Komentár
</div>
radši bych použil jQuery, aby to tam jen tak nevyskakovalo, ale hezky "vyjelo".
A na přidávání komentářů Ajax (buď samotně, nebo zase pomocí jQuery).
Formulář:http://jqueryui.com/demos/toggle/
Tady je něco co by se ti možná mohlo hodit http://9lessons.blogspot.com/2009/06/comment-system-with-jquery-ajax-and-php.html
samozrejme sa da pekne vyrolovanie bez problemu urobit aj klasickym javascriptom... molocha jQuery nepouzivam, tak s tym neporadim....
To marioff : Samo, že dá, ale přijde mi to jako "znovu objevovat kolo". Možná, že jQuery je moloch, ale šetří mnoho práce, času a nervů. Dříve jsem si psal všechno sám, ale teď jsem začal používat jQuery a jsem 100% spokojen.
ještě bych měl jeden dotaz:
<?php include_once("/menu/head.php") ?>
Proč my tohle nefunguje? kdyz píšu takhle odkaz v HTML tak to funguje ale v PHP to nefunguje. Mohl by mě prosím někdo poradit jak se to děla? na všech tutoriálech je jenom odkaz který ukazuje do stejného adresáře. Nemůžu najít jak to odkázat do složky root a s tama pak do dalších adresářů. Předem díky!
To homelin :
lebo php hlada subory podla toho kde sa nachadza subor s prikazom, resp. kde bol inkludovany, cize ak je subor s prikazom v roote (teda na zaciatku adresarovej struktury), a inkludovany subor v priecinku menu, prikaz bude vyzerat:
<?php include("menu/head.php"); ?>
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rolovací obsah — založil Vita
Rolovací a zaškrtávací pole — založil pajik
Rolovací výška stránky podle obsahu — založil dragon124
Jak zjistit jestli je u okna rolovací lišta? — založil oxidián