C++ implentace cestiny.. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ implentace cestiny.. – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ implentace cestiny.. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

blaztar0
Duch
30. 11. 2009   #1
-
0
-

Potřeboval bych poradit s implantací češtiny do programů. Podle úkolů ostatních vidím, že třeba char s=231;
používají pro š.. mě to ale udělá jiný znak.

edit: Omlouvám se jestli se to tu už někdy řešilo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.110.–
Lordest0
Super člen
30. 11. 2009   #2
-
0
-

Niektoré kompilátory (napríklad gcc) to vedia premeniť automaticky, pr.:


cout << "Diakritika: č-á-ľ-ó-ú-í a pod.";

mi na gcc v pohode skompilovalo a zobrazilo.
Neviem či je to práve najsprávnejši spôsob, no myslím si, že na začatiok (iba skúšanie) by ti to malo stačiť.

No radšej ma nepočúvaj aby si sa to nenaučil zle :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.33.–
blaztar0
Duch
30. 11. 2009   #3
-
0
-

Tak takhle mi to taky nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.110.–
Lordest0
Super člen
30. 11. 2009   #4
-
0
-

To blaztar :

tak sem skopci co ti vypisuje.. takto nemoze nikto posudit preco ti to nejde..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.33.–
blaztar0
Duch
30. 11. 2009   #5
-
0
-

tady to mas

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.110.–
ondra.holub+1
Stálý člen
1. 12. 2009   #6
-
0
-

Jestli to chceš ve visual studiu, tak zkus toto:

#include <iostream>

#include <locale>
#include <locale.h>

int main()
{
setlocale(LC_ALL, "");
std::wcout.imbue(std::locale(""));

std::wcout << L"Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy\n";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
ondra.holub
~ Anonymní uživatel
255 příspěvků
1. 12. 2009   #7
-
0
-

Jo, to výše uvedené funguje, pokud je zdroják v kódování cp1250.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
Lordest0
Super člen
1. 12. 2009   #8
-
0
-

To ondra.holub :
myslis to svoje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.33.–
ondra.holub+1
Stálý člen
2. 12. 2009   #9
-
0
-

To Lordest : Ano.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.160.–
blaztar0
Duch
3. 12. 2009   #10
-
0
-

no me to nejde.. nevim tedy co je to kodavani sp1250...
jsme zacatecnik a postupne se ucim na tom kurzu C++, a prave se tam uz vyzaduje cestina.. ale zadnym zpusobem se mi i tam nepodarilo dat

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.110.–
Wizard0
Stálý člen
3. 12. 2009   #11
-
0
-

Kazdy znak je vlastne cislo na zakladne ktoreho vie pocitac (resp. operacny system) co vypisat (znak 'a' je len graficke zobrazenie cisla). C/C++ pouziva na ukladanie znakov (ich cisiel) datavy typ 'char'. Kedze je to 8-bitovy typ dokaze uchovat najvacsie cislo '255' (2^8 - 1 = 255). Ked si to spocitas je to dost male cislo na to aby uchovalo vsetky znaky na svete. Kedze na uchovanie anglickej abecedy staci prvych 128 znakov je mozne vyuzit zvisnych 127 na uchovanie znakov z inych abeced. Ale, ktoru abecedu dosadime? Ved 127 neni dost pre vsetky zvisne znaky. Preto sa vymyslelo nieco ako kodovania. Tie hovoria pocitacu (OSku) z ktorej abecedy ma povyberat zvysnych 127 znakov. Kodovanie cp1250 je kodovanie, ktore obsahuje stredoeuropske znaky (znaky s makcenami, dlznamy a pod.). Preto, ked nedas tvojmu prikazovemu riadku vediet ake kodovanie ma pouzit moze sa stat ze ti namieto 'ť' vypise znak, ktory ma rovnake cislo ale v inom kodovani, ktore ma prave nastavene. Skus pohladat v nastaveniach prikazoveho riadku nastavovanie kodovania a nastav ho na cp1250.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
homelin0
Newbie
3. 12. 2009   #12
-
0
-

jestli nechceš řešit takovéhle problémy(jako ostatně u většíny vírobku Microsoftu) toporucuji Dev-C++ stáhneš ho normálně na stahuj.cz a mě t žádné problémy nedělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
Wizard0
Stálý člen
3. 12. 2009   #13
-
0
-

To homelin : Zaujimavy nazor. Podla coho sudis ze vyrobky microsoftu prinasaju problemy? A este zaujimavejsie je ze doporucujes IDE, ktore sa uz nejaky ten rok vobec nevyvija :). Nieze by som mal microsoft v laske sam od nich nic nepouzivam, ale ich software patri urcite medzi najkvalitnejsi a ich Visual C++ strci Dev-C++ do kapsy lavou zadnou. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
3. 12. 2009   #14
-
0
-

existuje nejaky visual c++ zdarma nafurt stahl sem si express 2008 a chce to po me do 30dni registraci

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
TooM70
Newbie
3. 12. 2009   #15
-
0
-

To Anonymní uživatel : ta registrace je zdarma..

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.201.–
MaS0
Návštěvník
3. 12. 2009   #16
-
0
-

taky by to nějak mělo jít pomocí třídy locale nebo pomocí širokejch streamů (wcout,wcin,...), ale to s tím locale se mi nějak rozchodit nepodařilo, protože GCC furt hlásilo nějaký chyby (dělal jsem to podle knížky)... takže asi nejjednodušší je to napsat ve Visual C++, to široký streamy podporuje automaticky myslim (pokud ti to nevadí:))...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.46.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Češtiny — založil Racak94

Kodování češtiny — založil davidklimek

češtiny do programou — založil lolik

MySQL - zápis češtiny — založil za-va

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý