Problem s nastavenim projektu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s nastavenim projektu – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s nastavenim projektu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

prxman0
Duch
1. 12. 2009   #1
-
0
-

Dobrý deň.

Môj program nechcel bežať na systémoch, kde nebolo nainštalované VS2008. Na internete som sa dočítal, že najjednoduchším spôsobom je nastaviť USE OF MFC z USE MFC SHARED DLL na USE MFC IN A STATIC LIBRARY, alebo USE STANDARD WINDOWS LIBRARIES. Skúsil som to a naozaj to pomohlo. Problém nastal ale vtedy, keď som to chcel skúsiť v mojom programe. VS2008 mi napísalo chybu:
„Command line error D8016 : '/MTd' and '/clr:oldsyntax' command-line options are incompatible“
Chybou je, že používam starú syntax v mojom programe. Tú ale musím použiť kvôli XML. Teda... bez nej to neviem.

Aby mi program išiel, mám jeho vlastnosti nastavené takto:



Old synax je v mojom programe táto:
#using <System.dll>
#using <system.xml.dll>
using namespace System;
using namespace System::Xml;

XmlTextReader* xmlReader = new XmlTextReader("data.xml");
xmlReader->read();

.
.

Chcel by som vás teda poprosiť, či neviete, čo mám zmeniť, aby to už išlo. Buď či neviete o inom spôsobe, ako rozbehať program z VS na systémoch, kde nie je nainštalované VS (tuším problém ohľadom knižníc), alebo či neviete, ako mám prepísať tamtú syntax, aby bola v správnom tvare pre MFC a nemusel som používať starú syntax /clr.

Za pomoc vopred ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.242.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 12. 2009   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
prxman0
Duch
1. 12. 2009   #3
-
0
-

To liborb :
Dakujem za radu, cenim si ju, ;)
Ano, tamten sposob ma tiez napadol. Bohuzial i napriek tomu mi to nejde. Skor som premyslal, ci by sa to nedalo vyriesit tym, ze by som inak napisal ten kod ohladom XML. Neviete ako inak by sa to dalo zapisat, aby som nemusel vyuzivat /clr ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.242.–
dannyk0
Věrný člen
1. 12. 2009   #4
-
0
-

V tomhle pripade podle me VC++ redistributables nepomuzou, protoze projekt je C++/CLI, tudíž využíva .NET framework a tyhle knihovny musi byt na cilovem pocitaci nainstalovany (ted je akorat otazka, ktera verze je pouzita). Doporucil bych na cilovy stroj nainstalovat .NET framework 2.0 nebo 3.5 a zkusit to.

Pokud by jste chtel to napsat tak, aby nebylo potreba .NETu, tak by se to muselo nejspis cele predelavat. Ale pro vic info bych musel videt vic ze zdrojaku (nebo minimalne zrusit vyuziti tech System.*.dll)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
prxman0
Duch
5. 12. 2009   #5
-
0
-

To dannyk :
Moja aplikacia vyuziva celkom bezne funkcie. Vynimocnym je tam mozno len jedna tabulka, pri ktorej som musel registrovat jej OCX (activeX prvok). Okrem toho tam je potom uz len zmienovane XML, pre ktore musim pouzit tu kniznicu xml.dll. Ostatne su fakt len take bezne veci ako swprintf(), _wfopen(), _wsystem().... Neviem, co ine by chcelo vyuzivat .NETu, resp. ako inak pouzit XMLreader, ak nie pouzitim xml.dll kniznic. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.76.–
dannyk0
Věrný člen
5. 12. 2009   #6
-
0
-

:NET to ma fakt pekne udelane, ale pro c++ jsou taky nejake knihovny. Co vim, tak treba Xerces by to mohl zvladnout. Pohledej po google a mozna najdes nejakou zajimavou alternativu. Akorat to pak budes muset prepsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
prxman0
Duch
5. 12. 2009   #7
-
0
-

To dannyk :
OKa. Tak to teda zhrniem. ;)
Len na okraj aby ste vedeli, nie som v programovani velmi zbehli, kedze som sa ho ucil ako samouk. Preto nemam taky prehlad do vnutra problematiky.
Taaakze: Chcem v mojej MFC aplikacii pouzit citanie XML. Na to ale musim pouzit XML.dll kniznicu a teda vyuzit .NET. Dalej chcem, aby moj program bol spustitelny aj na inych systemoch, kde nie je VS2008. Na to musim nastavit vlastnosti ako STATIC. Taketo nastavenie sa ale bije s .NET podporou a preto bud nebudem mat moznost spustat na inych PC svoju aplikaciu, alebo budem musiet perobit program tak, aby som nevyuzival XML.dll - napr cez ten Xerces. Right? :)

Oka, idem kuknut na nete, ci si s tym dokazem poradit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.76.–
prxman0
Duch
8. 12. 2009   #8
-
0
-

Cawte.

Pre tych, ktori by mali podobny problem uzatvaram tuto temu. Riesenie je:

1- bud skuste Release namiesto Debug a potom mozete pouzit Shared a ide to aj na PC bez VS
2- alebo nepouzivajte tamtym sposobom .NET, ale XML vyuzite pouzitim tejto prilohy (XML_wrapper_src.zip)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.122.–
dannyk0
Věrný člen
8. 12. 2009   #9
-
0
-

Tak hlavne, ze jsi to dokoncil. Sice s tim release je to zajimave, ale je to mozne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý