Fce vracející řetězec – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Fce vracející řetězec – C / C++ – Fórum – Programujte.comFce vracející řetězec – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

suprer0
Newbie
10. 10. 2006   #1
-
0
-

Zdravim, poradi mi pls nekdo jak mam v C++ napsat funkci, ktera mi vrati retezec znaku?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
()Suprer()
Petr Pilař0
Super člen
10. 10. 2006   #2
-
0
-

Pokud chce? doc?lit toho aby ti to vr?tilo ?et?zec znak? (co? jak p??e? chce?), lze pou??t (asi nejednodu??? způsob)
?

#include <iostream>

using namespace std;
int main()
{
char znak;

for (znak = 1; znak < 256; znak++)
{
cout << znak;
}

cout << "Konec";
cin.get();
return 0;
}


je?te by ?lo ?e by jsi p?idal if aby se to nepsalo do nekone?na...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift and that is why it's called the present.
suprer0
Newbie
10. 10. 2006   #3
-
0
-

Nn, myslel jsem neco trosku jineho:

Udelam si fci main() a nejakou jinou, napr nazev_funkce.
No a ja chci aby po zavolani fce nazev_funkce, fce vratila retezec.
Asi hruba takhle:



...
nejaky_typ nazev_funkce(prichozi parametry) //deklaraci fce taky nevim
{
char vratit[]="Text, ktery chceme po zavolani fce vratit";
return vratit; //Tady to nevim
}

int main()
{
char vraceny_retezec[50]; //Jen pro priklad...
vraceny_retezec = nazev_funkce(); //A ja nevim jak udelat, aby to vratilo retezec

cout << "Vraceny retezec z fce '" << vraceny_retezec << "'\n";
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
()Suprer()
Marek0
Návštěvník
11. 10. 2006   #4
-
0
-




#include <iostream>

const char * f(const char *);

int main()
{
char * ch = "Retazec !";
std::cout << f(ch);
std::cin.get();
return 0;
};

const char * f(const char * st)
{
return st;
}


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
suprer0
Newbie
11. 10. 2006   #5
-
0
-

Diky, presne tohle jsem nevedel :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
()Suprer()
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý