Kalkulacka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kalkulacka – C / C++ – Fórum – Programujte.comKalkulacka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #1
-
0
-

mam problem s naprogramovanim kalkulacky mohli byste mi nekdo pomoct?? diky

#include <stdio.h>

main()
{
float a, b, c, d;
char x, y;

printf("Vitejte v programu kalkulacka");

printf("Zadejte dve libovolna cisla:");
scanf("%d %d", &a, &b);

printf("vyberte operaci kterou s cisli chcete provest: +, -, *, /");
scanf("%c", &x);

if (x == '+')
c=a+b;
printf("Vysledek je %d", &c);



}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #2
-
0
-

no když tam máš %d tak ti to načítá (decimální) integer čili celé číslo o základu 10; zkus změnit na %f

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #3
-
0
-

a ta funkce printf bude takto : printf("Vysledek je %f", c);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #4
-
0
-

To crAzY^ : jo diy moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #5
-
0
-

a jeste dotaz jak mamudelat aby tam zustal vysledek a nezmizlo to hned

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #6
-
0
-

na konec do funkce main napiš getc(stdin);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #7
-
0
-

prosim mam tam asi naky problem po zadani prvnich dvou cisel mi to cele zmizi a ja nevim proc nenajede mi ani abych vybral operaci je to fakt divne

#include <stdio.h>

main()
{
float a, b, c, d;
char x, y;

printf("Vitejte v programu kalkulacka");

printf("Zadejte dve libovolna cisla:");
scanf("%d %d", &a, &b);

printf("vyberte operaci kterou s cisli chcete provest: +, -, *, //");
scanf("%c", &x);

if (x == '+')

c=a+b;
printf("Vysledek je %f", c);
if (x == '-')
c=a-b;
printf("Vysledek je %f", c);

if (x == '*')
c=a*b;

else
c=a/b;
printf("Vysledek je %f", c);



getc(stdin);

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #8
-
0
-

trochu jsem ti to poupravil, takto by to mělo fungovat:

#include <stdio.h>


int main()
{
float a, b, c, d;
char x;

printf("Vitejte v programu kalkulacka");

printf("Zadejte dve libovolna cisla:");
scanf("%f", &a);
scanf("%f", &b);

printf("vyberte operaci kterou s cisli chcete provest: +, -, *, //");
getc(stdin);
scanf("%c", &x);

if (x == '+')
c=a+b;
else if (x == '-')
c=a-b;
else if (x == '*')
c=a*b;
else if(x == '/')
c=a/b;
else {
printf("Spatna volba.");
return 1;
}

printf("Vysledek je %f", c);

getc(stdin);


return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #9
-
0
-

To crAzY^ : vysledek se zase nestihne objevit ale jinak už to funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #10
-
0
-

aha, tak to zkus takto:

#include <stdio.h>


int main()
{
float a, b, c, d;
char x;

printf("Vitejte v programu kalkulacka");

printf("Zadejte dve libovolna cisla:");
scanf("%f", &a);
scanf("%f", &b);

printf("vyberte operaci kterou s cisli chcete provest: +, -, *, //");
getc(stdin);
scanf("%c", &x);

if (x == '+')
c=a+b;
else if (x == '-')
c=a-b;
else if (x == '*')
c=a*b;
else if(x == '/')
c=a/b;
else {
printf("Spatna volba.");
return 1;
}

printf("Vysledek je %f", c);

while((c = getchar()) != '\n' && c != EOF);

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #11
-
0
-

To crAzY^ : jo je to parada funguje to mohl bys mi poradit jak mam vykutit kalkulačku která by počítala z více čísly jen nak teoretick yabych nad tim musel přemýšlet díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #13
-
0
-

To crAzY^ : prosim te proč se dava pred main int je to proto že vysledkem je čislo nebo co??

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #14
-
0
-

je to funkce, a má návratovou hodnotu typu int. Pokud se vrátí 0 (return 0;) program proběhl v pořádku a je ukončen. poken se vrátí jiné číslo než nula (např. return 1), tak program obvykle proběhl s chybou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #15
-
0
-

To crAzY^ : mam tady novy problem

#include <stdio.h>

int main()

{

float a, b, c, d, obsah, obvod;
char x, y;
double pi;

pi = 3.141592654;

printf("Obvody a obsahy \n\n chcete pocitat obvod nebo obsah ctverce 1, trojuhelniku 2, obdelniku 3, kruhu 4");
scanf("%c", &x);

if (x = '1')
printf("Chcete pocitat obvod O nebo obsah S");
scanf("%c", &y);

if (y = 'o')
printf("Zadejte delku strany a");
scanf("%f", a);
obvod = 4*a;
printf("Obvod ctverce je %f", obvod);

else if (y = 's') tady se to zastavi z chybou
printf("Zadejte delku strany a");
scanf("%f", a);
obsah = a*a
printf("Obsah ctverce je %f", obsah);

else {
printf("Saptna volba");
return = '1'

else if (x = '2')
printf("Chcete pocitat obvod O nebo obsah S");
scanf("%c", &y);

if (y = 'o')
printf("Zadejte delku strany a");
scanf("%f", a);
printf("Yadejte vysku strany a");
obvod = 4*a;
printf("Obvod ctverce je %f", obvod);

else if (y = 's')
printf("Zadejte delku strany a");
scanf("%f", a);
obsah = a*a;
printf("Obsah ctverce je %f", obsah);

else {
printf("Saptna volba");
return = '1'

else if (x = '3')
printf("Chcete pocitat obvod O nebo obsah S");
scanf("%c", &y);

if (y = 'o')
printf("Zadejte delku strany a a b");
scanf("%f %f", a, b);
obvod = 2*(a+b);
printf("Obvod obdelniku je %f", obvod);

else if (y = 's')
printf("Zadejte delku strany a a b");
scanf("%f %f", a, b);
obsah = a*b;
printf("Obsah obdelniku je %f", obsah);

else {
printf("Saptna volba");
return = '1'

else if (x= '4')
printf("Chcete pocitat obvod O nebo obsah S");
scanf("%c", &y);

if (y = 'o')
printf("Zadejte prumer kruhu");
scanf("%f", a);
obvod = 2*pi*a;
printf("Obvod kruhu je %f", obvod);

else if (y = 's')
printf("Zadejte prumer kruhu");
scanf("%f", a);
obsah = pi*a*a;
printf("Obsah kruhu je %f", obsah);

else {
printf("Spatna volba");
return = '1'
}


getc(stdin);

while((c = getchar()) != '\n' && c != EOF);

return 0;

}


Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #16
-
0
-

To pawkin : a ten problem??? nebudu to číst celé... řekni mi, co je za problém...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #17
-
0
-

return = '1'
toto neprojde...

return 1;
bez uvozovek a na konci středník hlavně

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #18
-
0
-

To crAzY^ : jo problem je asi ve dvacatem druhem řadku je to tam napsane že tam je chyba prosim o pomoc dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #19
-
0
-

jinak ty tvoje závorky a if:

pokud chceš aby po if následovalo více příkazů musí být uzavřené ve složených závorkách

if(podmínka){

příkaz1;
příkaz2;
atd.
}


to samé u else...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #20
-
0
-

To crAzY^ : jo tak diky zatim

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #21
-
0
-

To crAzY^ : no porad se mi pri kompilovani zastavi na te 22 řadce

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 12. 2009   #22
-
0
-

panebože,
scanf("%f", a); změnit na scanf("%f", &a); všude

... btw. nechtěl by ses nejprve naučit syntaxi jazyka a až poté dělal kalkulačku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #23
-
0
-

To crAzY^ : prave se ju ucim ale tupym ziranim do knihy to asi nepujde a jeste tupjejsim psanim hallo world se to asi nenaucim

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #24
-
0
-

To crAzY^ : už mi to jede skoro jak ma takze diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
pawkin0
Newbie
1. 12. 2009   #25
-
0
-

chtelo by to jiny system je to na nic program běží pořád dál to se budu muset naučit asi cykly že??To pawkin :

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
midin0
Věrný člen
1. 12. 2009   #26
-
0
-

Tohle jsou zbytečné dotazy. Zkus na sobě pracovat a vyřešit sám v čem je chyba. Kdyby tady každý takhle postoval..

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.206.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Kalkulacka — založil tomas

Kalkulacka — založil mravenec

Kalkulačka — založil Lukáš

Kalkulačka — založil anajkaa@seznam.cz

Kalkulačka — založil Anakin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý