Príklad v C sharp – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Príklad v C sharp – C / C++ – Fórum – Programujte.comPríklad v C sharp – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

paranoid0
Duch
1. 12. 2009   #1
-
0
-

chcel by som sa spýtať či by náhodou niekto nevedel pomôcť s týmto príkladom :)
Vytvorte program, ktorý bude obsahovať triedu Pocitac. V triede Pocitac budú základné metódy, ktoré
umožnia vypísať základné funkcie počítača, vypísať meno autora programu, vypísať zadaný textový
reťazec na prázdnu obrazovku, vymazať obrazovku a zapnúť kalkulačku. Kalkulačka bude obsahovať
základné matematické operácie – sčítanie, odčítanie, násobenie, delenie, x-tú mocninu ľubovoľného čísla
a x-tú odmocninu ľubovoľného čísla.
Trieda Pocitac bude ďalej obsahovať vlastnosť StavPocitaca, ktorá bude určovať či je počítač zapnutý
alebo vypnutý. Pomocou tejto vlastnosti bude možné počítač zapínať a vypínať. Ak bude počítač
vypnutý, nebude možné vykonať žiadnu jeho operáciu okrem zapnutia počítača.
Celá práca s počítačom bude zapisovaná do textového súboru vo formáte „čas operácie – operácia“.
Program bude pracovať dovtedy, pokiaľ užívateľ nezvolí možnosť ukončenia práce.

za každu pomoc vďaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.90.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
1. 12. 2009   #2
-
0
-

A v čem přesně je problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
paranoid0
Duch
2. 12. 2009   #3
-
0
-

aj by som vedel možno ako niektore veci spraviť jednotlivo ale neviem ako začať :D neviem to dať do jedneho celku

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.90.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
2. 12. 2009   #4
-
0
-

Začneš deklarací třídy Pocitac a do ní naházíš jednotlivé vlastnosti (JmenoPocitace, StavPocitace, ...) a metody (VypnoutPocitac, ...) a pak budeš chvíli googlovat jak informace jako jméno počítače získat, dokud nezjistíš, že je to pomocí jedné pěkné třídy, jejíž název začíná na písmenko E.

To samé uděláš pro kalkulačku a máš to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Xna c-sharp kolize — založil jamesextreme

CSS - Text sharp — založil Cashis

C Sharp Console vlastnosti — založil Jabko123

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý