Dátum – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dátum – PHP – Fórum – Programujte.comDátum – PHP – Fórum – Programujte.com

 

jurinecko
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
2. 12. 2009   #1
-
0
-

Ako sa dá pripočítať k dátumu jeden deň, ale nie k aktuálnemu dátumu,ale k dátumu,ktorý zadá užívateľ .
K aktuálnemu dátumu mi to ide.
Alebo nejaka ina rada, potrebujem totiž zobraziť dáta z db,ktoré sú na prelome dní t.j. napr: 01.12.2009 od 18:00 do 02.12.2009 do 06:00 s tým že užívateľ zadá iba začiatok teda v našom prípade 01.12.2009 od 18:00,ale zobrazia sa mu dáta aj z ďalšieho dňa do 06:00.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.134.–
marioff0
Expert
2. 12. 2009   #2
-
0
-

pozrel si sa aspon do manualu?????????????????????????

pripad 1: mas / vies si datum rozlozit na samostatne premenne:
ak mas vlozeny datum uzivatelom tak napr. :

echo date("j.n.Y H:i:s", mktime($hod, $min, $sek, $mes, ($den + 1), $rok));


aktualny datum + 1 den takto:

echo date("j.n.Y H:i:s", mktime(date("H"), date("i"), date("s"), date("n"), (date("j") + 1), date("Y")));


pripad 2: alebo mas datum vo formate z db datetime

echo date("j.n.Y H:i:s",strtotime($premenna_z_db) + 86400);


pripad 3: mas datum v timestamp...

echo date("j.n.Y H:i:s",$premenna_z_db + 86400);



druha cast otazky:

SELECT * FROM tabulka WHERE datum >= '". PREMENNA S CASOM OD."' AND datum <= '".PREMENNA Z PRIDANYM DNOM Z HORNYCH PRIKLADOV."'

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 12. 2009   #3
-
0
-

kdyz uz nahodou zvladnes prevest format na nejaky, ktery skousne databaze tak muzes rovnou
pouzit v sql (alespon v mysql) funkci date_add( '2009-11-01 18:00', interval 12 hour)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
homelin0
Newbie
2. 12. 2009   #4
-
0
-

lidi nechcu spamovat ale příjde mi to lepší než zakládat nový topick. Mohli byste se ještě kuknou a poradit a mojem topicku tady:
http://programujte.com/?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=14356-jak-zjistit-minulou-stranku-

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Datum — založil Bloodman

Datum — založil survik1

Datum? — založil jozo

Datum — založil lolik

Dátum — založil Onsi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý