Vypocet v C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypocet v C# – .NET – Fórum – Programujte.comVypocet v C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

vyhno0
Newbie
2. 12. 2009   #1
-
0
-

Ahojte
V kode vid. nizsie chcem zobrazit vypocet S = 3.14 * (r * r); v textboxe "TbObsahKruhu". Akosy to nejde. Neviete prosim vas poradit preco. Diki vopred za odpovede.



using System;
using System.Drawing;
using System.Windows.Forms;

public partial class PlochaKruhu : Form
{

double r;
double S;

public static void Main()
{
Application.Run(new PlochaKruhu());
}

public PlochaKruhu()
{
Text = "Výpočet obsahu kruhu";
BackColor = SystemColors.Window;
ForeColor = SystemColors.WindowText;
ClientSize = new Size(500, 500);
MaximizeBox = false;
FormBorderStyle = FormBorderStyle.Fixed3D;

GroupBox GbZadanie = new GroupBox();
GbZadanie.Parent = this;
GbZadanie.Text = "Zadanie:";
GbZadanie.Location = new Point(20, 20);

TextBox TbPolomerKruhu = new TextBox();
TbPolomerKruhu.Location = new Point(7, 46);
TbPolomerKruhu.Parent = GbZadanie;

Label PolomerKruhu = new Label();
PolomerKruhu.Parent = GbZadanie;
PolomerKruhu.Location = new Point(7, 28);
PolomerKruhu.AutoSize = true;
PolomerKruhu.Text = "Polomer kruhu - r[m]:";

Button PolomerHelp = new Button();
PolomerHelp.Parent = GbZadanie;
PolomerHelp.Location = new Point(116, 44);
PolomerHelp.AutoSize = true;
PolomerHelp.Text = "? r[m]";
PolomerHelp.Click += new EventHandler(PolomerHelp_Click);

GroupBox GbVysledok = new GroupBox();
GbVysledok.Parent = this;
GbVysledok.Text = "Výsledok";
GbVysledok.Location = new Point(280, 20);

TextBox TbObsahKruhu = new TextBox();
TbObsahKruhu.Location = new Point(7, 46);
TbObsahKruhu.Parent = GbVysledok;
TbObsahKruhu.AutoSize = true;
TbObsahKruhu.ReadOnly = true;
TbObsahKruhu.Text = S.ToString("#.##");

r = 5;
S = 3.14 * (r * r);

Label ObsahKruhu = new Label();
ObsahKruhu.Location = new Point(7, 28);
ObsahKruhu.Parent = GbVysledok;
ObsahKruhu.AutoSize = true;
ObsahKruhu.Text = "Obsah kruhu - S[m2]:";

Button ButtonObsahKruhu = new Button();
ButtonObsahKruhu.Parent = GbVysledok;
ButtonObsahKruhu.Location = new Point(116, 44);
ButtonObsahKruhu.AutoSize = true;
ButtonObsahKruhu.Text = "? S[m2]";
ButtonObsahKruhu.Click += new EventHandler(ButtonObsahKruhu_Click);

GroupBox GbGrafickeVykreslenie = new GroupBox();
GbGrafickeVykreslenie.Parent = this;
GbGrafickeVykreslenie.Text = "Grafické vykreslenie";
GbGrafickeVykreslenie.Location = new Point(20, 140);
GbGrafickeVykreslenie.Size = new Size(460, 340);
GbGrafickeVykreslenie.Paint += new PaintEventHandler(GbGrafickeVykreslenieOnPaint);

Button ButtonVypocitaj = new Button();
ButtonVypocitaj.Parent = GbZadanie;
ButtonVypocitaj.Text = "Vypočítaj";
ButtonVypocitaj.Location = new Point(116, 70);
ButtonVypocitaj.AutoSize = true;
}

void GbGrafickeVykreslenieOnPaint(object obj, PaintEventArgs pea)
{
Graphics grfx = pea.Graphics;
Pen pen = new Pen(ForeColor);
grfx.FillEllipse(Brushes.YellowGreen, 90, 37, 270, 270);

Point StredKruznice;
StredKruznice = new Point(225, 172);
Rectangle PravouholnikStredu = new Rectangle(StredKruznice, Size.Empty);
PravouholnikStredu.Inflate(2, 2);
grfx.FillEllipse(Brushes.Black, PravouholnikStredu);

grfx.DrawLine(pen, 225, 172, 360, 172);

grfx.DrawString("r = 5 m", Font, Brushes.Black, 265, 155);
grfx.DrawString("S = π x r2 = 78.5 m2", Font, Brushes.Black, 180, 230);
}

void ButtonObsahKruhu_Click(object obj, EventArgs pea)
{
MessageBox.Show("Obsah kruhu sa vypočíta: S = π x r2[m2] , kde π = 3,14 a je to Ludolfovo " +
"číslo.\nr - polomer kruhu[m].", "Výpočet obsahu kruhu", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
}

void PolomerHelp_Click(object obj, EventArgs pea)
{
MessageBox.Show("r = d / 2[m], kde d - priemer kruhu.", "Výpočet obsahu kruhu", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.37.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
2. 12. 2009   #2
-
0
-

Co znamená: Akosy to nejde? Hlásí to nějakou chybu nebo to jde zkompilovat, ale nepočítá to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
vyhno0
Newbie
2. 12. 2009   #3
-
0
-

To z_moravec :
Nehlasi to ziadnu chybu skompilovat to ide. Len chcem, aby sa mi priamo zobrazil vysledok "S" v texboxe "TbObsahKruhu" zatial bez pouzitia tlacitka "Vypocitaj".

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.37.–
yterbium0
Stálý člen
2. 12. 2009   #4
-
0
-

daj si to čo robí tlačítko "vypočítaj" do metody, a zavolaj ju v tom okamihu kedy chceš.

Buď v inej metode, alebo napr. pri Form_Load, ale až otom ako budeš mať "načítané údaje", aby Ti to malo "z čoho počítať"

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.168.–
rybar730
Newbie
3. 12. 2009   #5
-
0
-

Ja na to v rychlosti koukl a neni nahodou bota v tom ze ty nejdrive prirazujes textboxu hodnotu S ale pocitas ji az o radek nize? :-)

TbObsahKruhu.Text = S.ToString("#.##"); 


r = 5;
S = 3.14 * (r * r);

Jinak tedy urcite je jednodussi udelat si to bud pri tom zmacknuti nebo v metode jak rika yterbium.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.197.79.–
vyhno0
Newbie
3. 12. 2009   #6
-
0
-

To rybar73 :
Hej mas pravdu je to tak. Diki vsetkym za odpovede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Vypocet pi — založil Nemo_001

Výpočet na GK — založil Midnight

Vypočet faktorialu — založil robbie

Výpočet odporu — založil -.-

Výpočet neznámej — založil Miloš

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý