Chyba při kompilaci – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chyba při kompilaci – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyba při kompilaci – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
sXe
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
3. 12. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, mám tento kod:

#include <stdio.h>


int main()
{
int z,i,pbilych,postatnich;
int pcislic[10];

pbilych=postatnich=0;

for(i=0;i<10;++i)
pcislic[i]=0;

while((z=getchar())!=EOF)
{
if(z>='0' && z<='9')
++pcislic[z-'0'];
else if(z==' ' || z=='\n' || z=='\t')
++pbilych;
else
postatnich++;
}

printf("cisla = ");

for(i=0;i<10;++i)
printf(" %d", pcislic[i]);

printf(", bile znaky = %d, ostatni = %d\n", pbilych, postatnich);
}
system("PAUSE");
return 0;
}

Je opsaný z knížky takže neměl by být špatně ale při kompilaci mi kompilátor vyhodí chybu s odkazem na řádek
  system("PAUSE");

a zprávou
D:\Dev-Cpp\getchar.c - syntax error before string constant 
V čem je prosím problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Reklama
Reklama
MaS0
Návštěvník
3. 12. 2009   #2
-
0
-

závorka na řádku 29 je navíc a funkce "system" je definovaná v knihovně stdlib.h, takže ta se musí taky includovat... jinak pak mi to spustit šlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.46.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 105 hostů

Podobná vlákna

Chyba při kompilaci — založil michal

Chyba při kompilaci — založil Ykita

Chyba při kompilaci — založil remmidemmi

#Develop, chyba při kompilaci — založil Luk4Senko

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý