Pocitadlo – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pocitadlo – PHP – Fórum – Programujte.comPocitadlo – PHP – Fórum – Programujte.com

 

homelin0
Newbie
8. 12. 2009   #1
-
0
-

čaute,
no udělal jsem si počítadlo ale funguje jenom s tím že existuje nějaký soubor kde je zapsáno počet přístupů,j enomže šel by udělat nějaké počítadlo které by fungovalo jenom samo o sobě baz dalších přídavných souborů a databází?? dikec!

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 12. 2009   #2
-
0
-

mozne to vskutku je, nicmene to bude pri kazdem pristupu pocitat od nuly.. tj. vzdy to bude 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
homelin0
Newbie
9. 12. 2009   #3
-
0
-

no ja vim nato uz jsem prisel :D jinak to asi nepude vys me sa nechce pro kazdy clanek zakladat dalsi list kde bude eště číslo s přístupama. Ještě mám jeden nápad:
že by byl ten script tady"clanek.php" a tam by byl uložený článek a ten script co to počítá a v te same slozce by bylo ulozene to cislo takze by ten script odkazoval sám na sebe, ale bohužel nevím jak to číslo označit aby si ho php všimlo a bralo jenom to číslo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
9. 12. 2009   #4
-
0
-

A není lepší ukládat přístupy do db? Získáš tím mnohem víc možností, např. si můžeš vytvořit statistiky přístupů apod. Pokud chceš mermomocí ukládat do souboru, tak je lepší ukládat všechny přístupy do jednoho souboru, např. do xml nebo stačí i obyčejný txt soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
homelin0
Newbie
9. 12. 2009   #5
-
0
-

já vím ale jak už jsem zde psal tak dělám stránky pro DDM Bojkovice a průběžně je vylepšuju jak mám čas a oni majů jenom nějaký levný hostink bez potpory DB. Sotvaže majů PHP podporu.

tak je lepší ukládat všechny přístupy do jednoho souboru, např. do xml nebo stačí i obyčejný txt soubor

Jo to by bylo dobré ukládat to do jednoho souboru ale problém je v tom že já chci udělat to počítadlo pro každý článek a nechce se mi pro každy článek dělat další soubor jenom s jedním číslem které říka počet přístupů, takže by bylo dobré udělat jeden soubor a tam mět všecky přístupy pro všecky články, jenomže je tu další problém jak PHP pozná které to číslo je do kterého článku a jak při kliknutí edituje to správné číslo, tak by mě zajímalo jestli by to číslo šlo nějak označit abych mohl odkazovat na to číslo podobně jako v HTML(<a href="odkaz#prvnicislo">aaa</a>)dikec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.166.–
Když ti něco nejde vem si nato větší kladivo!
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
9. 12. 2009   #6
-
0
-

OT: Tvoje čeština je hrozná, pokud podobně vypadá i PHP, tak potěš.

PHP nic nepozná, musíš mu říct, které číslo patři kterému článku. Dá se to udělat např. pomocí jednoduchého txt souboru:

clanek1#15

clanek2#4
clanek3#5


Pak si to jen v php rozstřelíš pomocí explode() a můžeš s tím pracovat. Sofistikovanější je samozřejmě xml, ale to už je lehce složitější. Musíš ovšem počítat s komplikacemi typu současný přístup k souboru, atd., který mají databázové servery ošetřený.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Golem0
Newbie
15. 12. 2009   #7
-
0
-

A co třeba toplist? To máš bez starostí a problémů. Navíc toplist ti dokáže zprostředkovat i takové statistiky jako z jaké stránky lidé přišli, nebo dokonce jaká je barevná hloubka nebo rozlišení monitoru návštěvníka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.72.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Počítadlo wz — založil petr

Pocitadlo pristupu — založil SoLi

Počítadlo ikon — založil Gordon

Pocitadlo stiahnuti — založil Anonymous

Pocitadlo bannerov — založil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý