C# - oracle database a Neošetřená výjimka – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# - oracle database a Neošetřená výjimka – .NET – Fórum – Programujte.comC# - oracle database a Neošetřená výjimka – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jadus
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
8. 12. 2009   #1
-
0
-

Zdavim,
chtěl jsem si z nudy udělat databazi v oracle, stahnul, zalozil sloupce i tabulku, ale kdyz pak začnu psát do c# a vyleze mi z toho temhle kód:

using System;

using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Data.OleDb;
using System.Data;
using System.Data.SqlClient;
using System.Windows.Forms;
using Oracle.DataAccess.Client;
using System.Globalization;

namespace Databaze
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
string oradb = "Data Source=(DESCRIPTION=(ADDRESS_LIST=(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=127.0.0.1)(PORT=1521)))(CONNECT_DATA=(SERVER=DEDICATED)(SERVICE_NAME=ORCL)));User Id=sys;Password=******;";
OracleConnection conn = new OracleConnection(oradb);
conn.Open();
OracleCommand cmd = new OracleCommand();
cmd.Connection = conn;
cmd.CommandText = "select*from jmena";
cmd.CommandType = CommandType.Text;


OracleDataReader reader = cmd.ExecuteReader();

Console.WriteLine(reader.Read());



}
}
}


Tak to vyhodí vyjímku Neošetřená výjimka: System.NullReferenceException: Odkaz na objekt není nastave
n na instanci objektu.
Už nevim co mam dělat. Prosim o každou pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.38.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
8. 12. 2009   #2
-
0
-

No a na ktorom riadku ti to zdochne? S Oracle sice nemam skusenosti a nepoznam ten driver, ale MSSQL ci Sybase by toto zozral:

[CODE]
string connectionString = "Data Source=(DESCRIPTION=(ADDRESS_LIST=(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=127.0.0.1)(PORT=1521)))(CONNECT_DATA=(SERVER=DEDICATED)(SERVICE_NAME=ORCL)));User Id=sys;Password=******;";

using (OracleConnection connection = new OracleConnection(connectionString))
{
connection.Open();
using (OracleCommand command = new OracleCommand(
"SELECT Priezvisko FROM Jmena", connection))
{
OracleDataReader reader = cmd.ExecuteReader(CommandBehavior.CloseConnection);
if (!reader.Read())
throw new Exception("Data neexistuju!");

string priezvisko = reader.GetString(0);
Console.WriteLine(priezvisko);
} // using
} // using
[/CODE]

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
jadus.
~ Anonymní uživatel
99 příspěvků
9. 12. 2009   #3
-
0
-

Nefunguje ale diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Database Language — založil Zed_1

Connect to database — založil Misiak

[DATABASE APP] — založil Gog

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý