Ahoj všem,
potřebuju poradit s AD. Dělám takovou malou aplikačku, která přenáší údaje o uživatelích do AD a podle různých pravidel taky vytváří skupiny.
Problém je, že nevím jak přinutit C# aby uložil prázdnou hodnotu. To potřebuju v několika případech - jednak se může stát že některá properta prostě přestane existovat - typicky uživatel zruší pevnou linku, tedy to jeho původní číslo potřebuju z AD nějak smazat. Druhý případ je právě u těch skupin - může se totiž stát, že podle nastavených pravidel nebude mít skupina žádné členy a to buď dočasně nebo trvale. Všechny založené skupiny ale musí z historických důvodů zůstat zachované. V podstatě jde o stejný o problém jako při mazání telefonu, protože členi skupiny jsou uloženi v propertě "member". Jediné řešení co se mi podařilo najít je ukládat místo prázdného stringu mezeru (" "), ale to se zas nelíbí našemu adminovi a mě se to taky nezdá jako čisté řešení... Při uložení prázdného stringu, nebo prázdné kolekce (null) vyletí vyjímka: "DirectoryServices.DirectoryServicesCOMException: The specified directory service attribute or value does not exist."
Používám přibližně takovýto kód (pro mazání všech členů ve skupině):
DirectoryEntry deGroup = searcher.GetResult();
deGroup.Properties[„member“].Clear();
deGroup.CommitChanges();
V msdn ani na googlu se mi nedaří nic najít, ale možnás e prostě neumím správně zeptat...
Díky.